Відкиньте дроти. Motorola навчить пристрої заряджатися по "повітря"

08.09.2021 2210 0

Motorola показала повітряну зарядку у дії

Xiaomi була першим великим брендом, що продемонстрував на початку року технологію повітряної зарядки Mi Air Charge , що дозволяє користувачам заряджати свої пристрої по «повітря». Motorola в травні також швидко анонсувала свій аналог - Motorola Air Charging. Сьогодні вона вирішила продемонструвати її роботу та розповісти про неї більше.

Motorola Air Charging не вимагає кабелів для заряджання та не обмежується розташуванням джерела живлення. Щойно користувач увійде до кімнати, смартфон почне заряджатися автоматично без індуктивності. Технологія здатна сама виявляти гаджети в зоні дії та можна заряджати одночасно чотири пристрої, розташовані на відстані 3-х метрів.

Повітряна док-станція складається з 1600 антен, які можуть заряджати чотири пристрої одночасно і не має значення, заблоковані вони чи ні. Сигнал може проходити через папір та інші перешкоди, а також станція призупинить зарядку, якщо виявить знаходження людини в зоні її дії завдяки вбудованій технології біологічного моніторингу.

На жаль, Motorola воліла не озвучувати ту швидкість, з якою проходить повітряна зарядка. Інсайдери орієнтують нас на те, що її потужність не перевищує 5 Вт, і це зовсім скромно. На зарядку пристроїв з батарейками потужністю від 4000 мАг до 5000 мАч буде витрачати багато часу, тому ефективність такої зарядки під питанням.

З іншого боку, навіть 5 Вт буде цілком достатньо, щоб підтримувати зарядку пристроїв, якщо користувач, наприклад, протягом дня перебуває в кабінеті та кімнаті. Також такої зарядки достатньо, щоб зарядити Bluetooth-навушники або смарт-годинник.

Очікується, що в майбутньому Motorola додасть деякі нові особливості, наприклад багаторозмірні антени, створення зв'язку між декількома пристроями та інтелектуальну частотну модуляцію AI. Motorola Air Charging також буде сумісна з протоколом бездротової зарядки Qi, що відкриє шлях для комерційної реалізації технології Air Charging.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: androidauthority

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 08.09.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube