Скільки Google платить за пошук у браузері Safari

26.08.2021 1686 0

Google все дорожче обходиться лояльність Apple

Власники iPhone, які користуються мобільним Safari, давно помітили, що спочатку пошук здійснюється за допомогою Google. Найбільша у світі пошукова система довгий час зберігає позицію пошукової системи номер один у браузері Apple. Періодично в мережі спливає інформація, скільки ж такий привілей обходиться Google. Аналітик Bernstein Research Тоні Сакконагі вважає, що цього року Apple отримає від Google рекордну суму за лояльність до її пошукача.

Читати також: Apple це зробить наступного року, а Google вже цього року

На думку експерта, йдеться про суму $15 млрд і це на 50% більше, ніж роком раніше. І сума відступних тільки зростатиме, досягнувши позначки $18-20 млрд наступного року. Свої висновки експерт зробив на підставі публічних документів Apple та звіту Google про витрати на залучення трафіку.

Іти на безпрецедентно високі витрати пошукового гіганта штовхає бажання перевершити Microsoft у тендері. Google готова витрачати величезні суми коштів аби не пустити головного конкурента у «свята святих». Їй важливо, щоб її пошуковик був номером один у Safari на «яблучних» пристроях. Подібний пріоритет приносить Google непогані доходи, і вона не хоче втрачати настільки цінне джерело інформації (пошукові запити) та доходів.

Apple у свою чергу кілька разів робила спробу позбутися пошуковика Google «за замовчуванням» і залишити його лише як одна з альтернатив. Але, схоже, що всі ці спроби були лише показними, щоб підняти вартість привілею бути пошуковою системою номер один на пристроях Apple.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: mydrivers

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 26.08.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube