Змиріться, вартість смартфонів, ігрових консолей та інших товарів зросте

15.05.2022 1872 1

Техніка і не тільки подорожчає через зростання вартості послуг Samsung щодо виробництва мікросхем

У багатьох пристроях і не тільки використовуються чіпи, які виробляє Samsung. Де б ці чіпи не розроблялися, самим південнокорейським гігантом або, наприклад, Qualcomm, без Samsung часом уже не обійтися. За мимовільну залежність від виробника мікросхем, виробникам електроніки та автомобілів рано чи пізно доведеться заплатити. І цей момент уже близький.

 

Надійшло повідомлення, що Samsung планує підняти вартість своїх послуг на виробництво чипів у другій половині поточного року на 15-20%. Найбільше в ціні додадуть мікросхеми, створені із застосуванням зрілих техпроцесів. На даний момент компанія веде переговори з клієнтами щодо подорожчання послуг, з якими з них вже вдалося досягти домовленості.

 

 

Зростання ціни на чіпи Samsung, що відливаються, торкнеться виробників смартфонів, ігрових консолей, планшетів і автомобільних систем. Сама Samsung гордо мовчить і ніяк не коментує цю інформацію, віддаючи її на відкуп аналітикам, експертам та інсайдерам. Ті у свою чергу готують споживачів до зростання вартості кінцевого продукту, техніка та автомобілі подорожчають, їм доведеться платити більше. Вони поворчать, але змиряться. Щоправда, через зростання собівартості, і майже неминучого зростання ціни ці вироби, їх менш охоче купувати.

 

Задля справедливості варто сказати, що на тлі кризи, дефіциту компонентів і проблем через коронавірус, вартість послуг Samsung тривалий час залишалася стабільною. На відміну від тієї ж TSMC , південнокорейський гігант донедавна знаходив резерви, щоб не підвищувати вартість послуг та чіпсетів. Але неминуче зростання вартості матеріалів, нові спалахи COVID-19 та нестабільна ситуація на ринку в результаті змусили її переглянути ціни на виробництво напівпровідників.

 

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

 

Джерело: Bloomberg

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 15.05.2022
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Vital
0
Не удивительно!
15.05.2022 18:31
Відповісти

Останні ролики на YouTube