Уніфікації порту USB Type-C не уникнути

19.10.2021 2630 0

Європарламент наполягає, що проблем із появою новацій не буде

Минулого тижня Голова Європарламенту розповів, чому вони не поділяють побоювання Apple щодо того, що уніфікація USB Type-C роз'єму може якось нашкодити інноваціям. Зокрема, було сказано, що вони можуть «адаптувати правила», якщо з'явиться новий стандарт. Сьогодні офіс Європарламенту вирішив пояснити свою позицію щодо цього питання виданню Android Authority.

Було сказано, що порт USB Type-C – це технологія, яка обрана як загальний стандарт. Але це ніяк не заважає виробникам розробляти інші технології, які забезпечать якіснішу зарядку та передачу даних. Крім того, у своїй заяві Європарламент повідомив, що діятиме перехідний період для переведення пристроїв на новий стандарт, який "не призведе до швидкого старіння гаджетів на ринку".

Нагадаємо, що розмови про прийняття USB Type-C як стандарту для всіх пристроїв йдуть у Європі не перший рік. Але тільки зараз Європарламент підійшов близько до того, щоб все ж таки уніфікувати цей роз'єм, прийнявши відповідні оправки до законодавчих актів.

Головний опонент та противник цієї ініціативи — Apple. Як аргументи компанія послалася на те, що такий крок загальмує інновації і призведе до збільшення електронного сміття. Але схоже, що чиновники Європарламенту налаштовані рішуче і рішення про уніфікацію USB Type-C буде ухвалено. Щоправда, набуде чинності лише через два роки після прийняття.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: androidauthority

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 19.10.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube