Xiaomi зупинилася за крок від другого місця у світовому рейтингу найкращих виробників смартфонів

10.12.2020 2925 1

Samsung та Xiaomi пішли у відрив, а Huawei продовжує «сповзати» вниз

Інформаційні джерела останнім часом рясніють статтями, в яких йдеться про те, що падіння Huawei відкрило нові можливості для інших вендерів, і схоже, що найбільше ситуацією скористалася Xiaomi. Третій квартал приніс зліт відвантажень смартфонів і це дозволило Xiaomi вперше увійти до трійки найбільших смартфонобудівників.

Той факт, що Xiaomi відвойовує нові рубежі і перед нею відкриваються дуже райдужні перспективи демонструють і статистичні дані компанії Counterpoint Research. Аналітики дійшли висновку, що лідером на світовому ринку смартфонів із часткою 22% залишається Samsung, чия продукція є найпопулярнішою в Європі, Африці, Латинській Америці та Близькому Сході. У кількісному вираженні це 80,4 млн. поставлених трубок і це найкращий показник південнокорейського гіганта за останні три роки.

На другому місці з часткою 14% все ще була Huawei і цим компанія завдячує азіатському регіону, де вона стала компанією номер один. А ось Xiaomi за підсумками третьої чверті 2020 року опинилася на третій сходинці рейтингу і її частка на ринку склала 13%. Зростання поставок смартфонів Xiaomi у третьому кварталі нинішнього року склало 75%.

На четвертій позиції рейтингу опинилася Apple, яка контролює 11% ринку мобільних пристроїв. Вже за традицією концерн із Купертіно лідирує в Північній Америці та iPhone купуються тут найохочіше. П'ятий і шостий рядки застовпили за собою Oppo і Vivo, чия частка склала 8%.

Загалом у третьому кварталі 2020 року було відвантажено 366 млн трубок і це на 32% більше, ніж у попередньому кварталі. Але у річному вирахуванні триває падіння — на 4%.

Читати також: Великі амбіції Xiaomi. Реалізуються чи ні?

Є всі підстави робити прогнози, що за підсумками четвертого кварталу і всього 2020 року Xiaomi стане найпопулярнішим китайським брендом на світовому ринку. Найбільша інтрига – третє чи друге місце дістанеться їй у табелі рангів світових виробників. Підсумок буде залежати не так від самої Xiaomi, як від того, наскільки сильним буде падіння Huawei і наскільки успішним буде лінійка iPhone 12, продажі якої можуть дозволити Apple піднятися вище в рейтингу.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: counterpointresearch

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 10.12.2020
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
fkn magic
0
чё то мне кажется что 3 и 4 строчки скоро будут у сяоми и оппо (реалми там всякие)
15.12.2020 00:51
Відповісти

Останні ролики на YouTube