Android 11 уповільнює роботу Google Pixel 4a та Pixel 4 XL

15.10.2020 2154 0

Швидкодія Google Pixel 4a та Pixel 4 XL безпосередньо залежить від версії Android

Коли користувач Google Pixel 4a або Pixel 4 XL оновив свій смартфон до актуальної версії операційної системи Android 11, він розраховує і цілком справедливо, що користуватися смартфоном буде одним задоволенням. Програми будуть відкриватися швидко, ігри не гальмуватимуть і проблем з роботою інтерфейсу не буде жодних. Але, на жаль, цих відчуттів він може не отримати.

Читати також: Nokia представила повний графік оновлення до Android 11

Фахівці ресурсу Hothardware заявляють, що Google Pixel 4a або Pixel 4 XL на базі Android 11 не тішить продуктивністю. Нова ітерація зеленого робота призвела до уповільнення роботи пристроїв порівняно з тими, що працюють під керуванням Android 10. Саме такого висновку вони дійшли, проаналізувавши роботу смартфонів на різних версіях операційної системи.

Щоб перевірити свої підозри та суб'єктивні відчуття, вони провели кілька тестів із моделями на базі Android 10. Потім вони виконали скидання до заводських налаштувань та накотили Android 11. В обох випадках на смартфонах було встановлено останні патчі безпеки.

Так, за підсумками тесту в 3DMark вони встановили, що продуктивність Pixel 4 XL з Android 11 на 9% нижче за ту, яку демонструє апарат з Android 10. У випадку з Pixel 4A уповільнення відчутніше - на 33%. Погіршення у продуктивності було помічено також у тестах GFXBenchmark, Geekbench 5 та PCMark Work 2.0.

Читати також: Android 11 скоро почне прилітати і на Android TV

Що спричинило уповільнення, невідомо. Але очевидно простежується пряма залежність рівня продуктивності телефонів від версії операційної системи. Зі свого боку, видання Hothardware звернулося до Google та Qualcomm з проханням прокоментувати цю ситуацію. На даний момент відповідь ще не отримана.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: Hothardware

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 15.10.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube