Анонс Samsung ISOCELL HP1 - перший у світі датчик на 200 Мп

02.09.2021 7847 0

Samsung представила 200 Мп датчик для флагманів та 50 Мп сенсор для тонких смартфонів

Samsung продовжує розширювати межі кількості мегапікселів і сьогодні представила датчик зображення ISOCELL HP1 - перший у світі роздільною здатністю 200 Мп. Він оснащений технологією динамічного об'єднання пікселів, яка регулює роздільну здатність знімків виходячи з умов освітлення для досягнення оптимального результату.

ISOCELL HP1 є 1/1,22-дюймовим сенсором, де розмір кожного пікселя дорівнює 0,64 мкм. Виходячи зі сцени та ситуації з освітленням застосовується одна з двох схем об'єднання сусідніх пікселів: 2х2 або 4х4. У першому випадку створюється знімок роздільною здатністю 50 Мп і за допомогою бінінга пікселів на виході виходить один великий піксель розміром 1,28 мкм.

Читати також: Samsung оголосила час виходу бета-версії One UI 4.0 на базі Android 12 та моделі, які її отримають  

Друга схема дає на виході кадр роздільною здатністю 12,5 Мп, де розмір одного пікселя становить 2,65 мкм. Сама технологія дістала назву ChameleonCell. Крім того, найновіший датчик Samsung може знімати відео у форматі 8K зі швидкістю 30 кадрів в секунду, 120fps при зйомці 4К та 240fps - FullHD, є підтримка HDR та подвійного автофокусу Super PD (PDAF).

Крім ISOCELL HP1, компанія представила датчик ISOCELL GN5 на 50-мегапікселів. Він позиціонується як найтонший і перший у світі з технологією автофокусування Dual Pixel Pro для всеспрямованого автофокусування. Розмір датчика становив 1/1,57 дюйма та кожного пікселя 1 мкм. Є підтримка бінінга пікселів за схемою 2х2 для отримання знімків роздільною здатністю 12,5 Мп при дефіциті світла.

Сенсор отримав технологію Front Deep Trench Isolation (FDTI), яка поглинає якнайбільше світла всередині пікселя та знижує перехресні перешкоди для зниження шуму. Заявлена підтримка запису відео у форматі 8К зі швидкістю 30 кадрів за секунду і 4К — 120 кадрів за секунду.

Читати також: До прем'єри Samsung Galaxy S21 FE рукою подати

На даний момент масове виробництво датчиків ще не стартувало і компанія не озвучує, коли на ринку з'являться смартфони з ними. Можна лише припустити, що ISOCELL HP1 може дебютувати у Xiaomi 12, дебют якого пророкують у листопаді. Залишається шанс, що цей сенсор ми побачимо в якійсь із моделей серії Galaxy S22.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: samsung

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 02.09.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube