Apple може перейти на використання USB Type-C, але з примусу

13.08.2021 3221 0

У вересні представлять законопроект про переведення всіх пристроїв на універсальний порт

У 2012 році світло побачило iPhone з роз'ємом Lightning. Конектор пройшов перевірку часом, користувачі звикли. Але час іде і з'явився сучасніший і універсальніший USB Type-C роз'єм. Звичайно, є ті, хто чекає, що в iPhone компанія впровадить USB Type-C.

Читати також: Apple зламуватиме iPhone на вимогу спецслужб

Але Apple тримається всіма силами за Lightning і не має наміру здаватися. Парламентарі Євросоюзу вже не раз висловлювалися за те, що вони хочуть схилити концерн з Купертіно до того, щоб він переклав свої пристрої на використання USB Type-C. Від слів переконання хочуть перейти до справи. У вересні в Європарламенті планують подати законопроект, який змусить виробників електроніки перейти на універсальний порт USB Type-C.

Цього разу парламентарі мають намір довести справу до кінця. Ще у 2018 році Єврокомісія намагалася на законодавчому рівні зобов'язати виробників пропонувати у своїх пристроях порт USB Type-C, маючи на меті зменшити кількість електронних витрат. Але тоді справа забуксувала і Apple усіма силами лобіювала свої інтереси, переконуючи парламентаріїв, що впровадження єдиного стандарту зарядки завадить розвитку інновацій.

Читати також: Сенатори хочуть покласти край монополії Apple і Google на ринку додатків

Перехід на USB Type-C дозволить користувачам вільно використовувати зарядку від сторонніх виробників і можна буде підключати будь-яку периферію чи зовнішні пристрої.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: reuters

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 13.08.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube