Apple посварилася з контрактним збирачем

12.11.2020 2417 0

Apple та Pegatron тимчасово припинили співпрацю

Тайванська Foxconn є одним з найбільших виробників електроніки та непогано заробляє на Apple. Що й не дивно, адже саме ця компанія зайнята збиранням «яблучної» техніки. Але крім Foxconn у концерну з Купертіно є інші партнери, які займаються збиранням продукції. Наприклад, Pegatron, який також знаходиться на Тайвані.

Читати також: Apple програла Samsung битву за найголовніший для себе ринок смартфонів

Як виявилося, відносини між Apple та Pegatron ускладнилися. Причина -контрактний збирач порушує права людини. Зокрема, він наймає на роботу студентів, які змушені працювати понаднормово та в нічну зміну. Іноді студенти виконували ті роботи, які не відповідали їхній кваліфікації та професійним навичкам. При цьому Pegatron приховувала від Apple, що вдається до такої практики використання праці студентів і навіть пішла на «крайності», підробивши документи, аби лише вкрити ці факти.

Зараз співпраця між Pegatron та Apple припинена. Контрактний збирач отримав розпорядження про усунення проблем. Тільки після того, як вони приведуть умови праці у відповідність до «морального кодексу Apple, сторони зможуть повернутися до співпраці. Від цієї історії у виграші може залишитися компанія Luxshare, яка може отримати контракт на складання iPhone у 2021 році. А трапиться це чи ні, багато в чому залежить від Pegatron і виконання «коректуючих заходів» запропонованих Apple.

Читати також: Тепер власники Apple Watch можуть слухати музику зі Spotify прямо з годинника

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: Bloomberg

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 12.11.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube