Apple піде по стопах Google у частині виходу оновлень безпеки

16.03.2021 3706 0

Apple хоче оновлювати безпеку системи незалежно від апдейтів прошивки загалом

Вчора вийшла четверта бета iOS 14.5, яка не привносить якихось серйозних новацій, а більше орієнтована на виправлення помилок та підвищення продуктивності. Але без сюрпризу не обійшлося. Як виявилося, Apple планує взяти на озброєння практику Google щодо випуску оновлень безпеки для Android.

Читати також: Шо знову? У iPhone знову проблема з фарбою

Зараз, тільки встановивши оновлення iOS, користувач отримує латки безпеки. Альтернативи немає або встановлювати апдейт системи або наражати на загрозу пристрій. У майбутньому це повинні змінити, виходитимуть апдейти у вигляді додаткових патчів незалежно від оновлень системи за аналогією з оновленнями безпеки для macOS. Періодичність їх появи невідома.

Ще жодного патчу безпеки концерн із Купертіно не випустив, але у пункті автооновлень виявили перемикач для оновлень безпеки. Схоже, що Apple вирішила позбавити користувачів необхідності витрачати час і сили на скачування та встановлення оновлень. У майбутньому Apple зможе встановлювати на гаджети апдейти без відома користувачів. Ось так тихо і без шуму компанія зможе оперативно виправляти баги та вразливості. Та й розробникам не доведеться вносити зміни до системи, можна буде виправити проблему простіше, швидше та на нижчому рівні.

Читати також: Apple AirPods 3 засвітився на фотографіях

Зі свого боку Google вже давно поставила випуск таких оновлень безпеки на потік — вони виходять щомісяця. Інша справа, що виробники Android пристроїв не поспішають адаптувати їх для своїх смартфонів.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: xda-developers

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 16.03.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube