Що Android може запозичити у iOS

07.02.2021 2739 2

Google думає про створення аналога App Tracking Transparency з iOS

Останні кілька років ми із завидною регулярністю чуємо про скандали, пов'язані зі збором даних з боку розробників операційних систем, соціальних мереж або додатків. Людина стала машиною або піддослідною, її звички та поведінка вивчається, аналізується та із звичок створюється товар — таргетована реклама та послуги.

Якщо ви поборник приватності, то, на жаль, позбутися стеження за вами не вдасться. Безперечно, якщо ви не розглядаєте варіант піти в аскезу, відмовившись від використання будь-якої електроніки. Вам доведеться змиритися з тим, що ви є частиною системи, ви пораховані і ваші звички вивчають.

Захист від стеження від Apple

Треба віддати належне Apple, із конфіденційності вона зробила культ і всіляко випинає себе як поборника її захисту. Це при тому, що вона збирає такий самий обсяг інформації про користувачів, що й інші компанії. Але вона не лякає своїх адептів, запевняючи, що все під сімома замками та стороннім вхід заборонено.

Одна з останніх ініціатив – анти-трекінговий механізм App Tracking Transparency у iOS 14.5. Концерн із Купертіно заявив про те, що тепер розробникам софту доведеться вимагати дозвіл на доступ до даних користувачів. Раніше подібне схвалення на відстеження не потрібне. Не всім подібна витівка сподобалася, і той же Facebook відкрито виступає проти такої політики, заявляючи, що Apple душить бізнес. Хоча багато хто вбачає в його поведінці умисел, що Facebook боїться того, що лавочка з доступом до даних буде прикрита і він не зможе заробляти на рекламі як раніше непомірно багато.

Читати також:   Google поховала свій черговий проект. Ігрова студія Stadia Games and Entertainment закрита

Google туди ж?

І ідея з анти-трекінговим механізмом сподобалася Google. Чи то компанія вирішила підтримати власний імідж борця за збереження даних користувача, то є загроза того, що споживачі в стані параної в області не витоку конфіденційної інформації можуть перекинутися в табір iOS. Тому Google думає про створення власного аналога анти-трекінгового механізму з iOS. Мета варто зробити процедуру відстеження прозорішою. На яких принципах її буде побудовано, невідомо. Зараз усередині Google йде лише обговорення можливості появи цієї функції.

Але не варто розраховувати на те, що будуть запроваджені суворі обмеження. Не забуваймо, що реклама – це частина бізнесу Google. Це необхідна та серйозна частка її прибутку, яку вона може спрямовувати на розвиток бізнесу. Google намагатиметься знайти компроміс між рекламою та приватністю кожного користувача. Швидше за все, підхід буде простий: ми не відмовимося від розміщення реклами, але дамо користувачеві інструмент відмовитися від збору даних щодо його поведінки. Навряд чи розробників зобов'яжуть обов'язково запитувати дозвіл у користувачів збору даних.

Читати також: Google блокує завантаження неофіційних версій Google Camera та Google Recorder

До чого в результаті приведуть пошуки Google, дізнаємось у майбутньому. Але дуже схоже, що саме Apple підштовхнула Google до створення антитрекінгового механізму. Цього разу концерн з Купертіно виявився поквапливішим і Google у ролі наздоганяючого. Отже, ми знову почуємо від шанувальників iOS заяву, що Google знову дещо запозичила у Apple.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерела: theverge , androidpolice

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 07.02.2021
Коментарі
Всього коментарів: 2
 
Katter “Ctaryi”
-1
ничего,это айпл у андроида может что то присвоить
07.02.2021 13:46
Відповісти
Никола
0
Как они все надоели
07.02.2021 10:20
Відповісти

Останні ролики на YouTube