Що відомо про бета-версії Harmony OS? Це перероблений Android

27.12.2020 4764 3

При створенні Harmony OS 2.0 без Android не обійшлося

Для Huawei 2020 став одним з найпростіших за всю її історію. Здавалося, що китайська компанія зуміла спритно обійти санкції США і продовжить свій шлях на гору. Але чиновники Білого дому знайшли ефективний спосіб перервати успішне сходження на Олімп і тепер стоїть питання виживання, компанія змушена розпрощатися з амбіціями стати лідером ринку.

Читати також: Спеціальна версія фітнес-годин Huawei Watch Fit Elegant Edition повинна вийти зовсім скоро

Після того, як Huawei була відлучена від повноцінної версії Android із сервісами Google, їй довелося серйозно взятися за створення власної операційної системи, яка в Китаї називається Hongmeng OS, а на глобальному ринку – Harmony OS. Вперше про пропрієтарну операційну компанію заговорила навесні минулого року. Тоді було оголошено, що готується альтернатива Android на випадок, якщо вони не зможуть повернутися до повноцінних відносин до Google.

І влітку 2019 року відбувся анонс HongmengOS (Harmony OS), але тоді йшлося виключно про роботу на «розумних» дисплеях і електроніці, що носиться. З смартфонами все виявилося складніше, але це не заважало Huawei запевняти, що вони все зможуть і їхня система легко замінить Android і стане кращою за неї. У результаті навіть заговорили про те, що китайці можуть створити щось справді масштабне та похитнуть гегемонію Android.

Бета-версія Harmony OS для мобільних пристроїв вийшла в грудні 2020 року і орієнтована вона лише на Китай та розробників софту. Її можна випробувати на флагманах серій Huawei Mate 30 та Huawei P40. І, як виявилося, нічого оригінального та екстраординарного не створено. Китайці вкотре схитрили і Harmony OS лише трохи перероблений Android.

Вдалося встановити, що Hongmeng OS базується на Android Open Source Project (AOSP), позбавленої сервісів Google і доступна всім бажаючим. Розповіли про це розробники, які встигли ознайомитися з нею. Так, один із них створив утиліту-пустушку, щоб з'ясувати природу програмного забезпечення. Оператор видала помилку, і вона виявилася практично ідентичною, що на Harmony OS, що на Android. Тобто. За фактом складається враження, що розробники Huawei просто змінили назву операційної системи, а по суті це Android.

Ще один розробник портував на Harmony OS додаток Superuser, який відомий серед любителів «потрошити» прошивки. Утиліта не тільки без проблем стала на смартфон, але й надала доступ до інструменту ADB (Android Debug Bridge) якого не мало б бути, якби Harmony OS створена з нуля платформою.

Читати також:   Вийшов Huawei Enjoy 20 SE як повторення пройденого

Схоже, що від фірмової ОС Huawei не варто чекати чогось інноваційного та революційного. Можливо, згодом Harmony OS зазнає великих змін, а на даному етапі за основу взято Android аби спростити перехід на нову мобільну платформу. Зараз система лише проміжний етап у міграції з Android на Harmony OS.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: xda developers

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 27.12.2020
Коментарі
Всього коментарів: 3
 
nuraddin rozmetov
0
Согласен,сервисов было бы достаточно.
27.12.2020 22:20
Відповісти
fkn magic
0
Хуавей - наебальщики х евы
27.12.2020 18:54
Відповісти
Сергей Коршунков
1
Зачем вообще нужна своя ОС, если есть свободный Андроид? Сосредоточились бы на создании сервисов.
27.12.2020 15:09
Відповісти

Останні ролики на YouTube