Cydia подала до суду на Apple через монополію на ринку iOS-програм

11.12.2020 2469 0

Cydia хоче, щоб Apple відповіла за антиконкурентну політику щодо софту

Можливо, не всі знають, але першим магазином програм для iOS був зовсім не App Store, а Cydia. Він з'явився на початку 2008 року і десь півроку залишався єдиним каталогом додатків, звідки користувачі могли завантажувати софт для пристроїв iOS. Потім Apple створила App Store і зробила все, щоб задушити Cydia. Природно, що агресивна політика концерну з Купертіно припала не до вподоби творцям Cydia і вони вирішили закликати до відповіді Apple.

Читати також: Apple почала роботу над своїм власним модемом для наступних iPhone

Надійшло повідомлення, що Cydia ініціює судовий розгляд проти «яблучної» компанії як прапор боротьби з монополією App Store на ринку iOS-додатків. Вона вважає, що концерн із Купертіно практикує антиконкурентну поведінку, яка спрямована на видавлювання з ринку Cydia. Ще одна претензія до Apple — роздута загроза джейлбрейку, яка насправді перебільшена, процес сам нешкідливий.

Свою мету Cydia бачить так:

"Цей судовий процес спрямований на відкриття ринків для розповсюдження додатків iOS та обробки платежів додатків iOS для тих, хто бажає чесно конкурувати з Apple, а також на відшкодування величезних збитків, завданих Apple".

Cydia стала ще однією компанією, яка відкрито виступила проти монополії Apple на ринку програм для iOS. І каменем спотикання стала не завищена комісія з транзакцій усередині магазину та самих додатків, скільки той факт, що Apple робить все, щоб задушити конкуренцію та не допустити появи альтернативних магазинів із контентом.

Читати також: Apple анонсувала навушники AirPods Max: відмінний звук за ціною Android-флагмана

Наскільки доводи Cydia виявляться вагомими і мають під собою всі підстави, розібратися суду. Цікаво буде подивитися, на чий бік стане Феміда. Але в будь-якому випадку Apple, швидше за все, доведеться змінити власну політику частини App Store під тиском «невдоволених».

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: theverge

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 11.12.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube