Генеральний директор Apple, Тім Кук, став мільярдером

11.08.2020 1799 0

Дивно, але гендиректор однієї з найбагатших компаній у світі лише зараз став доларовим мільярдером. Про це заявило видання Bloomberg , підрахувавши всі суми в документах, що подаються Куком та Apple. Власний «гаманець» Кука вміщує кубок на суму понад 1 мільярд доларів.


 

Компанія Apple збільшила свої доходи і прибуток більш ніж удвічі з того часу, як у 2011 році Кук прийняв на себе обов'язки Стіва Джобса. Ціна акцій Apple також зросла майже на 5% з початку серпня цього року, а компанія знаходиться на межі ринкової оцінки $2 трильйона.

Читати також: Дональд Трамп зробив усе, щоб Apple стала ізгоєм у Китаї

 

Сума доходу Кука базується на аналізі поданих документів та застосуванні ринкових показників інвестора до його доходів від продажу акцій. Більшість чистого капіталу Кука розраховується у вигляді акцій, які він почав скуповувати з моменту приходу до Apple у 1998 році.


 

В даний час Кук володіє 847969 акціями Apple вартістю близько $375 млн. виходячи з ціни на акції в понеділок. До інших джерел доходу відносяться виручка від минулих продажів акцій та дивіденди – вони принесли ще $650 мільйонів. Також додаємо нещодавню преміальну виплату $100 мільйонів за успішний сезон.

 

Ситуація з капіталом Кука також цікава через те, що на відміну від інших мільярдерів, компанія сама найняла його як гендиректора. У 2019 році Кук посів друге місце у списку найоплачуваніших керівників США, поступившись лише Ілону Маску. Bloomberg уточнили, що чистий капітал Кука може бути меншим, якщо він відправив непублічні благодійні пожертвування.

Читати також: У Apple проблеми з виробництвом iPhone 12

 

Керівник Apple відомий своєю любов'ю до благодійності. 2015 року він пообіцяв віддати більшу частину своїх зароблених коштів на благодійні цілі. 2019 року Кук пожертвував близько 5 мільйонів доларів на користь неназваної благодійної організації.


Джерело: Bloomberg

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 11.08.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube