Глави чотирьох найбільших компаній постануть перед Конгресом США

29.07.2020 2933 0

Чотири керівники найбільших техно-гігантів – Марк Цукерберг із Facebook, Джефф Безос із Amazon, Сундар Пічаї з Google та Тім Кук із Apple – виступлять перед Конгресом на слуханнях сьогодні. CEO відповідатимуть на претензії, пов'язані з роботою своїх компаній, Комітету з антимонопольного законодавства Палати представників Конгресу. Слухання стане безпрецедентним США. Глави компаній будуть давати свідчення дистанційно.

За останній рік комітет провів двопартійне дослідження, присвячене домінуванню техно-гігантів на ринку та їхньому впливу на споживачів.

Читати також: 950 млн доларів: стільки Apple заплатила Samsung за невиконання зобов'язань

Різні видання називають цю подію не інакше як «Захист американського успіху». "Facebook - це істинно американська компанія", - сказав Цукерберг у своїй заяві перед слуханнями в Судовому комітеті Палати представників. "Наша історія була б неможлива без законів США, що заохочують конкуренцію та інновації".

Марк Цукерберг, Джефф Безос, Тім Кук, Сундар Пічаї

Джефф Безос, своєю чергою, захищатиме досвід роботи Amazon, як американську «історію успіху». "Я вважаю, що досвід Amazon повинен бути ретельно вивчений", - сказав Безос у своїх акаунтах у різних соцмережах перед слуханнями. Безос уперше за свою кар'єру виступить у Конгресі.

Пічаї розповість про те, як Alphabet допомагає Америці зміцнити свої позиції як світовий лідер у галузі перспективних технологій, таких як штучний інтелект. «Google працює на висококонкурентних та динамічних світових ринках», - сказав Пічаї у підготовленій заяві.

Читати також: Google вирішив залишити своїх підлеглих вдома принаймні до червня 2021 року

Гендир Apple, Тім Кук, вже уточнив, що перевірка є «розумною та доречною», але Apple не робитиме «ніяких поступок». Apple не має домінуючого становища на жодному з ринків, і iPhone стикається з запеклою конкуренцією, згідно з підготовленою промовою Кука. "Apple - це унікальна американська компанія, чий успіх можливий тільки в цій країні", - сказав CEO Apple.

Слухання в Палаті представників проводяться на тлі зростання занепокоєння з приводу домінування великих компаній, яке стало ще більш вираженим під час пандемії коронавірусу. Очікується, що питання на слуханнях стосуватимуться не лише того, чи технологічні титани зловживають своєю владою на ринку, а й інших тем.

«Ми віримо в правильні цінності – демократію, конкуренцію, інклюзивність та свободу слова, на яких було побудовано американську економіку», - говорить Цукерберг. У своєму виступі він має навести приклад того, як Китай створив свою версію інтернету, яка ніколи не існувала б на території США через відкритість техно-компаній перед своїми користувачами.

Про всі наслідки ми дізнаємося дуже скоро.

Джерело: The New York Times

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 29.07.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube