Google пояснила, чому програми для Android масово падали минулого місяця

21.04.2021 3043 1

Основна причина збоїв – проблема конфігурації WebView

Минулого місяця безліч користувачів пристроїв з будь-якими версіями Android зіткнулися з множинними вильотами та збоями в роботі великої кількості програм . Через місяць Google нарешті опублікувала офіційний звіт про причини того, що сталося, і чому цей ключовий системний процес Android поставив на коліна операційну систему.

Команда Google Workspace заявила про те, що вильоти програм спровокувала «помилка в технології експериментів та налаштування Chrome і WebView». Саме вона винна в тому, що програми, які використовують WebView для рендерингу веб-контенту, працювали нестабільно.

«Виправлення вимагає розповсюдження оновлених двійкових файлів для Chrome і WebView; ці нові випуски були доступні для розповсюдження через Google Play для автоматичного та ручного оновлення», - йдеться у заяві. Нове оновлення для WebView було доступне через день після повідомлення про помилки. Chrome також отримав апдейт одразу після цього.

Незважаючи на те, що проблему було оперативно вирішено, Google хоче перестрахуватися, щоб подібне не повторилося знову. Тому компанія «перевірятиме WebView і пов'язані з ним програми на предмет готовності до виробництва», одночасно покращуючи «експериментальну тестованість та процес розгортання». Якщо ж відбудеться збій у процесі тестування, WebView повернеться в «безпечний режим» або в справний стан.

Читати також: Покращений відеоредактор Google Photo з'явився на Android

Як запевнила Google, нещодавні оновлення Chrome та Android System WebView усувають проблему збою програм. Якщо деякі утиліти на вашому пристрої продовжують вилітати або працювати нестабільно, необхідно інсталювати оновлення сервісів та служб.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: 9to5google

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 21.04.2021
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Никола
0
Авто обновления давно отключены, вручную обновлять тоже не спешу, поэтому на четырех смартфонах которые у нас в семье никаких сбоев не было.
21.04.2021 12:27
Відповісти

Останні ролики на YouTube