Google зробить так, щоб Chrome для Android став менш ненажерливим

26.08.2020 3183 0

Google вносить позитивні зміни в роботу Chrome для Android - скоро браузер важитиме легше і працювати швидше.


 

Корпорація добра ще намагається зробити Chrome більш економним браузером для вашого Android-пристрою. Спробувавши кілька способів, компанія зрозуміла, в який бік потрібно прагнути: тепер програма «гаситиме» у фоні вкладки, які ви не використовуєте.

Читати також: Chrome навчиться вводити сайти в режим енергозбереження

 

Компанія представила оновлення для бета-версії Chrome, яке знижує активність тих вкладок, які сидять у фоні протягом дуже довгого часу. Цей крок не тільки забезпечує більше обчислювальної потужності та пам'яті для вкладок, які ви використовуєте, але й обіцяє покращити загальний час роботи смартфона від одного заряду та оптимізувати використання оперативної пам'яті. Поки що така функція доступна лише для пристроїв на Android та Chrome-буків.


 

Це оновлення є частиною великої роботи Google над модернізацією Chrome. Користувачі Android також отримали можливість спільного використання посилань через QR-коди та можливість перемикання на відкриті вкладки шляхом їхнього пошуку в адресному рядку.

Читати також: У Google Chrome можна буде редагувати паролі

 

У свою чергу браузер для ПК отримав помітне оновлення, яке збільшило швидкість завантаження вкладок до 10%. Також розробники додали можливість згортати цілі групи вкладок.


 

Функція зниження активності фонових вкладок має дійти до стабільної версії Chrome протягом кількох тижнів. Але ви можете спробувати новинку вже зараз – це може бути дуже важливим для людей, які зберігають мільйон вкладок на постійній основі. Очевидно, для цього доведеться завантажити бетку, а також миритися з очікуваними лагами у роботі.


Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube !

Джерело: Chromium Blog

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 26.08.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube