Huawei нарощує обсяги інвестицій у китайські компанії

29.09.2020 2385 1

Huawei хоче побудувати ланцюжок поставок усередині Китаю

Санкції — це один із улюблених інструментів тиску з боку США, щоб приборкати та приструнити неугодних. Минулого року під санкції потрапила Huawei та всі її дочірні підприємства. Але вони не подіяли і вже в 2020 році Америка зробила чергову атаку, яка повинна призвести до знищення Huawei. Принаймні на такий результат сподіваються чиновники у США.

Смартфони Huawei почнуть працювати на HarmonyOS вже в січні наступного року

Але Huawei продовжує боротися і бачить своє порятунок у внутрішньому ринку. Китай став не тільки надійним і стабільним ринком збуту, але й тут можна створити власний ланцюжок поставок, щоб не залежати від постачальників за межами Піднебесної і знову стати заручником політичних розбірок.

Huawei навіть готова неабияк витратитися на те, щоб підтримати перспективні китайські стартапи, які в майбутньому можуть стати партнерами компанії. Так, у квітні минулого року була створена «дочка» Habo Investments, яка відповідає за інвестиції в інші стартапи. За рік вона уклала 17 угод, за умовами яких Huawei фінансувала розвиток та становлення інших компаній.

Інвестиції принесли свої перші результати Так, завдяки фінансовій підтримці китайської компанії Vertilite, що спеціалізується на створенні сенсорів, вдалося налагодити випуск компонентів, які тепер знайдуть своє застосування в смартфонах Huawei.

Читати також: Застрибуємо в останній вагон: Huawei представила Huawei P Smart 2021

При виборі напрямків для інвестування пріоритет надається тим фірмам, які зможуть у майбутньому налагодити постачання будь-яких компонентів для продукції Huawei. Щоправда, не варто думати, що китайська компанія повністю скуповує китайські стартапи. Ні, інвестиції йдуть дозовано, і вона вважає за краще купувати не більше 10% відсотків акцій компаній-співвітчизників. Крім того, Huawei і сама зайнята освоєнням цілої низки технологій і має намір самостійно поставити випуск низки компонентів на потік.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: reuters

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 29.09.2020
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
nuraddin rozmetov
0
Молодца! Пиндосы могут утереться.
30.09.2020 21:39
Відповісти

Останні ролики на YouTube