Huawei: у проблемах з дефіцитом чіпів винні США

12.04.2021 3315 0

Агресивна та санкційна політика Білого дому спровокувала нестачу комплектуючих на ринку

Ринок живе в умовах дефіциту чіпів та обіцяють, що цей період триватиме до початку наступного року. Нестача комплектуючих змушує знижувати виробничі плани і відправила стрибати ціни вгору. Звичайно, аналітики у всьому звинувачують пандемію коронавірусу, яка порушила злагоджену роботу ланцюжка поставок. А ще нарікають у бік Huawei, яка торік судомно намагалася скупити все, до чого могла дотягнутися.

Зі свого боку, китайська компанія вважає винуватцем того, що сталося адміністрацію Білого дому. На думку Huawei, саме американські санкції спровокували панічну скупку компонентів і чіпів зокрема, що в результаті і стало причиною дефіциту.

Голова правління Huawei Ерік Сюй у своєму виступі на саміті аналітиків заявив, що раніше компанії не прагнули створювати складський запас чипів. У цьому просто не було потреби. Тепер же багато виробників вважають за краще запастися в користь, створюючи запас на 3-6 місяців вперед. Все це в результаті і порушило злагоджену роботу ланцюжка постачання, виробники комплектуючих просто не встигають за попитом.

За словами топ-менеджера Huawei, саме США можуть бути винними у настанні глобальної економічної кризи. Своїми санкціями Америка зруйнувала партнерські та довірчі відносини, що існували в ланцюжку постачання чіпів. Зараз ціла низка країн прагнуть налагодити власне виробництво напівпровідникової продукції і для цього не шкодують величезних коштів, а це, в свою чергу, призведе до зростання цін на чіпи і, як наслідок, цінники на електроніку спрямують нагору .

Ерік Сюй заявив, що Huawei шукає вихід із ситуації, коли вона просто позбавлена можливість купувати чіпи. Зараз компанія має ще певний запас комплектуючих, але цього не вистачить надовго. Тому вона активно інвестує у дослідження та розробки, щоб у перспективі розпочати виробництво процесорів самотужки. Негативний досвід із Huawei змушує інші китайські компанії діяти з оглядкою та всерйоз замислюватися про майбутнє. Є ймовірність, що інші китайські компанії налагодять випуск чіпів. Нагадаємо, що в мережі блукають прогнози, що Xiaomi та Oppo можуть випустити свої власні чіпи для 5G-смартфонів цього або початку наступного року.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: asia.nikkei.com

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 12.04.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube