Huawei, Xiaomi, ZTE, HiSilicon та інші об'єднаються для допомоги у створенні китайських процесорів

01.02.2021 3172 0

Huawei, Xiaomi, ZTE, HiSilicon та ще 84 виробника створили комітет для підняття напівпровідникової промисловості в Китаї

У мобільному світі тема «США проти Huawei» за останній рік стала надто частою нагодою для новин. Ми не хочемо вас перевантажувати, але пройти повз наступні новини з Китаю просто не можемо.

Як ми пам'ятаємо, Huawei втратила не тільки можливість використовувати рішення від Qualcomm на своїх пристроях. Санкції торкнулися використання чіпів Kirin. Подібні «тиски» показали слабке місце у китайській промисловості – напівпровідники. Китаю нічого протиставити в умовах таких санкцій і виробники вже чітко усвідомили, що можна очікувати чого завгодно.

Для виправлення ситуації, Huawei та 87 інших китайських компаній оголосили про створення «Національного технічного комітету зі стандартизації інтегральних схем». Чесно сказати, подібна колаборація давно напрошувалася, враховуючи, наскільки Китай зміцнився в мобільному сегменті за останні роки. Повідомляється, що до Huawei приєдналися такі вендори як HiSilicon, Xiaomi, Datang Semiconductor, Unichip Microelectronics, Zhanrui Communication, ZTE Microelectronics, SMIC, Datang Mobile, China Mobile, China Unicom, ZTE, Tencent та ін.

Метою даного комітету є координація слабких галузей та просування роботи зі стандартизації інтегральних схем у Китаї. Справді, щоб наздогнати конкурентів у такому складному сегменті, поодинокі зусилля можуть дорого стояти, або виявитися марними. Ми розуміємо, що побудувати завод - для китайців не проблема. Проблема освоїти нові техпроцеси.

Час покаже, наскільки це рішення ефективно з практичної точки зору. Адже може бути, що це гарна спілка лише «на папері».

У будь-якому разі ми з вами за здорову конкуренцію на ринку.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube !

Джерело: gizmochina.com

Автор: Макс Ходаковский Дата публікації: 01.02.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube