Дослідники хочуть швидко та дешево заряджати акумулятори

29.06.2021 6986 0

Вчені готують рішення, яке дозволяє «дозаправляти» навіть бюджетники

Згідно зі звітом Independent, група дослідників з Кембриджського університету за крок від створення системи зарядки акумуляторів, яка дозволить повністю зарядити АКБ смартфонів протягом 5 хвилин. Компанія витратила чимало часу, щоб досліджувати поведінки літій-іонних акумуляторів при розрядженні та зарядженні. Все для того, щоб запропонувати дієвий механізм Cambridge для надшвидкого заряджання батарей.

У наші дні ультрашвидкою зарядкою вже нікого не здивуєш. Її швидкість довели вже до 200 Вт та анонсувала цю технологію компанія Xiaomi. Але фішкою Cambridge стане те, що коштує вона небагато, дозволяє уникати перегріву батарейки та збільшує термін її життя. За рахунок чого вдалося досягти здешевлення технології, не повідомляється. Як і немає подробиць щодо механізму її роботи. Навіть якщо технологію представлять завтра, залишається невідомим скільки компанії знадобиться для того, що випустити перші пристрої з її підтримкою.

Пошук оптимального рішення, яке дозволяє заряджати акумулятори за лічені хвилини, продовжиться. Виробники будуть експериментувати та шукати оптимальні способи швидко та безпечно заряджати батареї. Так, недавно Xiaomi запатентувала технологію, що дозволяє заповнювати ресурс акумуляторів з використанням звукових хвиль . Але це лише ідея, до реалізації якої життя має пройти чимало часу, щоб технологія стала зрілою.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: gizmochina

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 29.06.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube