Компанія не відправить OnePlus 9 пройти через «жорна» DxOMark: образа чи розрахунок?

13.03.2021 5845 2

OnePlus 9 вирішено не надсилати на тест DxOmark: образа за оцінки OnePlus 8T чи невпевненість у власних силах?

DxOMark — один із рейтингів, що викликає безліч суперечок. Далеко не лише згодні з його висновками і нерідко звучать звинувачення у продажності спеціалістів лабораторії, а також у тому, що вони торгують місцями у своєму рейтингу. Одна з останніх спірних ситуацій – оцінка фотоможливостей OnePlus 8T.

Є чимало тих, хто впевнений, що хлопці з DxOMark засудили флагман OnePlus 8T і все через те, що не занесли. Вони виставили OnePlus 8T середній бал 111. І це менше тих оцінок, які зуміли набрати попередники OnePlus 7 Pro (114) і OnePlus 7T Pro (114), а також OnePlus 8 Pro (118). У результаті OnePlus 8T опинився за бортом тридцятки найкращих камерофонів за версією DxOMark.

Читати також: Оголошено дату анонсу OnePlus Watch

Схоже, що хлопці з OnePlus образилися на експертів DxO та не хочуть мати з ними справу. Так, глава компанії Піт Лау заявив про те, що вони не надсилатимуть новинки на тест DxOMark. При цьому він лише констатував сам факт і не став вдаватися до подробиць, що стало причиною для такого кроку.

Втім, багато хто впевнений, що це «помста» за низькі оцінки OnePlus 8T. Є ще одна дивина. Після виходу Oppo Find X3 Pro хлопці з DxOMark опублікували статтю, де висловили сумніви, що цей смартфон обійде конкурентів.

Зокрема, вони заявили, що основна камера Find X3 Pro отримала сенсор Sony IMX766 50 Мп Quad Bayer, який трохи менше, ніж у попередника Find X2 Pro та деяких прямих конкурентів, таких як Samsung Galaxy S21 Ultra та Xiaomi Mi 10 Ultra. Ефективний розмір пікселя також трохи менший, що теоретично може означати вищий рівень шуму.

«Дісталося» і надширококутному модулю розміром 1/1,56″, чий кут огляду не дуже широкий. Xiaomi, Samsung та Apple пропонують ширші лінзи у своїх останніх флагманах. З таким великим датчиком зображення різкість по кутах може стати проблемою.

Камера для макрозйомки вони взагалі назвали «хитрощами», яка може виявитися лише забавним інструментом для збільшення. Загалом хлопці з DxOMark заявили про те, що за своїми технічними характеристиками камера Oppo Find X3 Pro поступається конкурентам.

Справа в тому, що серія OnePlus 9 отримає аналогічний датчик сенсор Sony IMX766, який вже прийнятий фахівцями DxOMark без захоплення. Цілком імовірно, що OnePlus побоюється, що розраховувати на високі місця в рейтингу того ж OnePlus 9 Pro не доводиться. Така антиреклама компанії не потрібна, адже у новинках акцент зроблено на камерах , створених за участю Hasselblad. OnePlus не хоче ризикувати тією фішкою, яка має стати продавцем у нових смартфонах.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: mysmartprice

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 13.03.2021
Коментарі
Всього коментарів: 2
 
Сергей Коршунков
1
Как неожиданно, младшая модель не смогла обойти старшие, пусть и прошлогодние, вот неожиданность!
14.03.2021 04:00
Відповісти
Ласка Александр
0
что основная камера Find X3 Pro получила сенсор Sony IMX766 50 Мп Quad Bayer, который немного меньше, чем у предшественника Find X2 Pro
Где тут младшая модель?
15.03.2021 11:49
Відповісти

Останні ролики на YouTube