є ті, хто не зрозумів значущості кроку зі зниженням комісії в App Store

26.11.2020 1953 0

Самообожнювання Apple виходить на новий рівень

Нещодавно Apple заявила про те, що змінює політику стягнення комісійних в App Store. Сума комісії, яку концерн із Купертіно отримуватиме з кожної транзакції в магазині та всередині додатка знижена вдвічі і склала 15% замість 30%. Але така щедрість належить тільки тим розробникам додатків, чий оборот за рік не перевищує $1 млн, а сама компанія заявляє, що на це вона пішла для того, щоб підтримати малий бізнес.

Правда, швидше за все, цей крок Apple зробила не так для того, щоб підтримати розробників, як для того, щоб не роздмухувати «пожежу війни» між нею і розробниками додатків, чиє невдоволення політикою App Store зростає. Очевидно, Apple розраховувала на те, що підніметься сильний медійний дзвін, де ЗМІ і самі користувачі будуть вихваляти компанію за її крок.

Читати також: Підрахували собівартість iPhone 12 та iPhone 12 Pro. Apple накручує непомірну маржу

Але реакція громадськості, на думку самого концерну з Купертіно, була мало захопленою і багато хто просто не зрозумів який широкий і щедрий жест він зробив. Якось мало хвалили компанію. Тому було вирішено надати значущості моменту і зробити це руками розробників додатків.

Маркетологи та піарники з Apple зібрали воєдино відгуки розробників софту і надали їх розголосу. Природно, що були обрані ті, які були пронизані почуттям подяки Apple від того, що вона зробила такий «чудовий» вчинок. Почитати ці відгуки можна, перейшовши за цим посиланням .

Наскільки розробники були щирі, залишається лише здогадуватись. Але той факт, що «яблучна» компанія опублікувала хвалебні відгуки можна розцінювати як піар і маніпуляцію. Стояла мета показати, що розробники задоволені і всі ці розмови про несправедливу політику стягнення комісійних в App Store, лише випадки незадоволених вискочок, які хочуть халяви.

Не всі зустріли оплесками ініціативу Apple. Так, засновник Epic Games заявив про те, що концерн з Купертіно задобрює і обманює спільноту розробників, підсовуючи їм «клаптикову ковдру», зіткану з різних пропозицій, які насправді не несуть жодної користі. Частка тих, хто зможе скористатися "щедрістю" Apple мізерно мала. Не в захваті від кроку Apple і Spotify, заявляючи, що компанія примхлива і непостійна, змінюючи правила гри як заманеться.

Читати також: Наступного року Apple iPad Pro перейдуть на використання Mini LED- та OLED-дисплеїв

Схоже, Apple втрачає відчуття реальності та її несе. Нею мають лише захоплюватися, тому вона й влаштовує ці вистави як демонстрацію власної «величі».

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал

Джерело: applesfera

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 26.11.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube