Незвичайна задумка Xiaomi: поворотна підекранна фронталка

10.05.2021 4530 0

Xiaomi хоче, щоб один із модулів основної камери виконував функції фронталки

Уявіть: лицьова панель – один суцільний дисплей, де око не «спотикається» про отвір або виріз під фронталку. Якщо потрібно зробити селфі, можна активувати підекранний селфі-модуль. Саме смартфон із таким виконанням фронтальної камери ми чекаємо вже кілька років. Пародію на таке виконання селфі-камери ми побачили в ZTE Axon 20, а від Samsung, Xiaomi та інших компаній ми чекаємо цього року дійсно вартісного рішення.

Але Xiaomi пішла далі. Принаймні у своїх фантазіях. У Всесвітній організації інтелектуальної власності (WIPO) компанія запатентувала цікаву розробку. Патентна документація демонструє смартфон, який має підекранну камеру.

Читати також: Названа відмінність POCO F3 GT від Redmi K40 GE

Вона не самостійна одиниця, а входить до складу багатомодульної тильної камери, яка оснащена поворотним механізмом. Активувавши режим фронтальної камери, один із модулів буде повернутий або «відправлений» на лицьову панель та дозволить зробити автопортрет. У час, що залишився, він буде частиною основної камери на тильній стороні. Це такий аналог висувної або поворотної камери, але схований усередині корпусу.

За задумом інженерів, таке рішення має дозволити реалізувати підекранну камеру та заощадити на кількості датчиків. Інша справа, що будь-які механічні частини вимагають більшого простору всередині корпусу і є питання їх надійності.

На даний момент це лише патент і немає розуміння, наскільки серйозно налаштована компанія на те, щоб реалізувати подібне рішення. Його реалізація завдання не з простих та досить затратна. Компанії потрібно не тільки продумати та грамотно реалізувати поворотний механізм, але й встановити відповідну матрицю з максимально прозорим шаром у місці появи камери.

Читати також:   Користувачі скаржаться на помилки в MIUI 12, виправляти які Xiaomi не поспішає

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: letsgodigital

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 10.05.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube