Realme: екосистема у пріоритетах, ціни піднімати не планують і складні смартфони не цього року

12.02.2021 2830 1

Глава Realme розповів про плани на цей рік

Realme набирала обертів і ваги на ринку в 2020 році, поставки її смартфонів зросли на 65% порівняно з 2019 роком. І зростання відбувалося на тлі падіння ринку через пандемію. Особливо охоче пристрої компанії купували в Індії, дозволивши їй стати компанією номер чотири за підсумками минулого року.

Які плани Realme на 2021 рік? Чи варто чекати на підвищення цін? Про це та інше журналістам видання Androidauthority вдалося дізнатися у генерального директора «дочки» Oppo Мадхава Шета.

Читати також: Інсайд. Realme готує нові бездротові навушники з шумозаглушенням

Realme взяла на озброєння бізнес-стратегію Xiaomi, розпочавши з демпінгу цін. Але, як показує досвід, рано чи пізно загравання зі споживачами низькими цінниками сходить нанівець, і виробник починає підвищувати ціни на смартфони, починаючи заробляти на продажах. Такий шлях пройшли Huawei, Xiaomi та OnePlus. А що Realme? Наслідуватиме їх приклад і почне піднімати ціни?

Глава компанії запевняє, що не цього року. У 2021 році Realme не планує істотно підвищувати вартість своїх продуктів. Хоча ми й побачимо моделі із цінником у районі $600-700. Не складно припустити, що стільки має коштувати майбутній флагман Realme Race Pro, який може запропонувати Snapdragon 888, 160-герцевий дисплей та зарядку на 125 Вт.

Серед пріоритетних завдань на 2021 рік – популяризація 5G у всіх цінових сегментах. Особливу ставку компанія робить на ринок Європи, де вона планує продати 10-12 млн. трубок. А також вона хоче увійти до трійки чи п'ятірки найбільших компаній на багатьох ринках у світі.

Одна з проблем Realme – дисбаланс у модельному ряді компанії через велику кількість пристроїв. Він потребує систематизації і, можливо, варто відмовитись плодити такий величезний портфель пристроїв. Але Realme не планує зменшувати модельний ряд і продовжуватиме випускати апарати, охоплюючи всі цінові сегменти. Глава компанії заявив, що вони пропонуватимуть підтримку пристроїв протягом двох років, а розсилку патчів безпеки протягом 3-х років.

Мадхав Шет повідомив, що цього року вони не збираються випускати смартфони з підекранною камерою та зі складною конструкцією, а все через вогкість технологій та непрактичність подібних рішень. Зате вони планують і далі випускати електроніку, що носиться, невпинно вдосконалюючи її.

Читати також: Realme Narzo 30 Pro засвітився на сайті TENAA

Глобальна мета – створити власну екосистему. Цей крок відображає амбіції молодої компанії та загалом є логічним етапом розвитку бренду. Нещодавні аналітичні звіти підтверджують кратне зростання частки присутності смартфонів Realme на різних ринках, проте до лідерів ще далеко. Мабуть, цей момент і має компенсувати екосистема.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: androidauthority

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 12.02.2021
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Je Ja
0
REALMI...... DA BEST... ЦЕНА И КАЧЕСТВА
12.02.2021 17:49
Відповісти

Останні ролики на YouTube