Тім Кук всіх обдурив. Акціонери обурюються

06.11.2020 2913 4

Акціонери Apple звинуватили Тіма Кука у навмисному обмані

Є ті, хто вважає Тіма Кука фінансовим генієм, і він є ефективним управлінцем, який зробив Apple однією з найуспішніших компаній. Майже кожен звіт компанії - це те, як її виручка і доходи зростають феноменальними темпами, компанія добре заробляє. Але раніше звітність малювали так, щоб приховати падіння продажів iPhone.

Читати також: Тепер власники Apple Watch можуть слухати музику зі Spotify прямо з годинника

Так вважають, ряд акціонерів Apple, який звинуватив Тіма Кука в обмані та шахрайському приховуванні зниження попиту на смартфони. І вони впевнені, що СЕО компанії має відповісти за це. Тому акціонери та головний пенсійний фонд Великобританії направили до суду позов, заявляючи, що Тім Кук ввів багатьох у оману своєю заявою, яку він зробив 1 листопада 2018 року.

Тоді, спілкуючись з аналітиками, на питання про зниження продажів iPhone у Китаї він заявив, що «він би не відніс Китай до таких країн». А буквально через кілька днів після виступу Тіма Кука компанія скоротила виробництво айфонів, а 2 січня 2019 року заявила про зниження прогнозу про розмір квартальної виручки до $9 млрд. Як причина для такого кроку Тім Кук заявив про натягнуті відносини між США та Китаєм.

І це був перший, починаючи з 2007 року, випадок, коли компанія заявила про зниження виручки. Фондовий ринок відреагував на цю заяву падінням акцій компанії на 10% та зменшенням ринкової вартості компанії до $74 млрд. Зі свого боку, акціонери не дорахувалися прибутку.

Читати також: LG продовжать поставляти Apple дисплеї для нових iPad Pro

Apple і сам Тік Кук заявляють, що позивачі не мають жодних доказів, що вони обдурили їх або намагалися ввести в оману. Суддя у своєму звіті заявив, що в акціонерів дійсно є підстави стверджувати, що заява Тіма Кука, зроблена в листопаді 2018 року, була помилковою і вводить в оману. На той момент СЕО компанії не міг не знати про «тривожні» продажі в Китаї і ту напруженість, яка намітилася між двома країнами.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: reuters

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 06.11.2020
Коментарі
Всього коментарів: 4
 
Михаил Филипишин
0
Когда-то apple были действительно интересной компанией но с тех пор как до кампании пришол
Тим Кук то всё что было в кампании действительно поменялось.
10.11.2020 00:45
Відповісти
Vladislav D
0
Наконец, душите этих падл! Разводят людей все жизнь на бабки своим говном! Хотя те кто покупает, сами себя разводят...
06.11.2020 12:42
Відповісти
GLEGER X
0
Vladislav D, Согласен.Сливайте эти огрызки
06.11.2020 19:44
Відповісти
GLEGER X
0
Вот засранец всех лохов обвёл .И дальше это делают
06.11.2020 19:46
Відповісти

Останні ролики на YouTube