У OnePlus знову проблеми з безпекою

24.07.2020 2094 0

Схоже, що роздача особистих даних клієнтів стала заповітною карткою OnePlus. Як би іронічно це не звучало, але для китайської компанії витоку стали звичайною практикою. Швидше за все, фанати бренду особливо не засмутяться і новим розкриттям їх персональних даних. Спочатку це були дані про кредитні картки, тепер постраждали e-mail адреси користувачів. Найнеприємніше полягає в тому, що OnePlus випадково розкрила всі повідомлення електронної пошти всіх, хто брав участь у звичайному анонімному опитуванні, в якому запитували, чи задоволені покупці підтримкою смартфона.

Читати також: OnePlus розповіла про масовий витік даних користувачів, не називає точну кількість постраждалих 

Почалося все з того, що OnePlus вирішили провести опитування після відправки оновлення OxygenOS 10.5.11. Компанія хотіла уточнити, чи задоволені клієнти новою версією прошивки. Зазвичай ці опитування є анонімними, але цього разу компанія вирішила запросити адресу електронної пошти. Користувачі без зайвих питань погодилися, розуміючи, що їхня адреса використовувалася лише для підтвердження їхнього голосу.

Але все пішло за планом. Помилка OnePlus призвела до масового зливу адрес електронної пошти. Повідомлення учасників опитування повинні були захищатися хитрою системою, але хтось у OnePlus, можливо, просто забув увімкнути цей захист. У результаті тепер зловмисники мають повний доступ до поштових скриньок усіх учасників.

Все б нічого, але деякі видання нагадали, що витік електронної пошти може бути навіть небезпечнішим за втрату даних по кредитці. У неправильних руках ці адреси можуть бути пов'язані з іншими витоками інформації клієнта OnePlus.

Читати також: Не минуло й доби після презентації OnePlus Nord, а на нього вже почали приходити оновлення 

Такі проломи в безпеці, що стосуються електронної пошти, не рідкість. Але це, звичайно, не виправдання для недбалого поводження з інформацією про клієнтів, особливо якщо ви були причетні до численних інцидентів. Залишається сподіватися, що OnePlus тепер звертатиме увагу і на цю проблему.

Джерело: Techradar

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 24.07.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube