Xiaomi стала третім найбільшим виробником смартфонів у Європі

06.08.2020 2199 0

Huawei викликала невеликий фурор цього літа, довівши, що навіть перебуваючи під нереальними для іншої компанії санкціями, вона може зайняти перший рядок у світовому рейтингу продажів смартфонів. Можливо, такого економічного дива і не сталося, якби не пандемія, що продовжується, але, так чи інакше, Huawei зараз на коні.


 

Але не на всіх ринках справи китайської компанії йдуть так добре. Аналітичне бюро Canalys оприлюднило свій рейтинг ринку Європи за 2-й квартал 2020 року, до якого увійшли п'ять найбільших виробників. І з'ясувалося, що цього року Huawei опустився із третього на четверте місце. Як ви вважаєте, хто її випередив? Правильно – Xiaomi.

Читати також: Huawei - найпопулярніший виробник смартфонів у світі. Ну як вони це роблять?

 

За даними Canalys, продаж обох компанії становив 17% від загального обсягу проданих смартфонів цього кварталу. Проте агентство повідомило, що Xiaomi продала 7,1 млн. одиниць у Європі протягом цього періоду, випереджаючи Huawei приблизно на 100 000 одиниць. У Huawei спостерігалося зниження на ті ж 17% порівняно з минулим роком, у той час як у Xiaomi намітилося зростання аж на 65% порівняно з тим самим періодом минулого року.


 

Samsung, як і раніше, займає перше місце в Європі, на частку якого припадає 30% проданих смартфонів у цьому кварталі. Проте корейський виробник продемонстрував зниження порівняно з попереднім роком на 31%. Цікаво, що єдиними брендами у першій п'ятірці, які за цей час продемонстрували рекордне зростання в Європі порівняно з минулим роком, стали Xiaomi та Apple.

Читати також: Глава Xiaomi: любіть себе - міняйте смартфони частіше

 

За матеріалами Canalys, Xiaomi підняла свій рейтинг у Європі за рахунок низької вартості своєї продукції в період економічної кризи.


Джерело: Gizmochina

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 06.08.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube