Google Chrome стане ще безпечнішим

21.09.2020 1759 2

Google впроваджують систему підвищеної безпеки у свій популярний браузер.

Пошуковий гігант Google оголосив про те, що розширить можливості своєї програми розширеного захисту (Advanced Protection Program), щоб користувачі могли сканувати потенційно шкідливі програми безпосередньо у браузері Chrome.

Вперше компанія представила Програму розширеного захисту три роки тому, щоб допомогти убезпечити облікові записи журналістів, політичних організацій, активістів та інших користувачів, які наражаються на підвищений ризик цілеспрямованих онлайн-атак.

Користувачі програми вже добре захищені від атак фішингу, тому зловмисники тепер намагаються змусити їх завантажити різні шкідливі файли.

Читати також: Chrome навчиться вводити сайти в режим енергозбереження

Згідно з новим постом у блозі компанії, Google розширює свою програму, надаючи користувачам можливість надсилати ризиковані файли для сканування перед тим, як відкрити файл. Google очікує, що дані, взяті з цих «хмарних» сканувань, значно покращать їх власні можливості щодо виявлення шкідливих файлів для звичайних користувачів.

Коли користувач програми розширеного захисту Google завантажує файл, технологія безпечного перегляду спочатку виконає швидку перевірку, щоб оцінити, чи здається файл підозрілим. Користувачам буде надіслано попередження та можливість відправити файл для сканування, якщо Google вважає його ризикованим, але не є небезпечним.

Якщо користувач вирішить надіслати файл до Google, Chrome завантажить його в безпечний перегляд, який відсканує його за допомогою власних методів аналізу. Після короткого очікування Chrome попередить користувача про те, чи безпечний перегляд визначив файл як небезпечний.

Читати також: Google зробить так, щоб Chrome для Android став менш ненажерливим

Користувач все одно зможе обійти це попередження та відкрити файл без сканування, якщо він упевнений, що файл є безпечним.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube !


Джерело: GoogleBlog


https://andro-news.com/news/tiktok-dogovorilis-na-partnjorstvo-s-oracle-i-walmart.-epopeya-z.html TikTok домовилися на партнерство з Oracle та Walmart. Епопея завершена? (Адм. панель)

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 21.09.2020
Коментарі
Всього коментарів: 2
 
Afanasii
0
значит просто гугл хром теперь будет еще лучше хорошо будет следит за пользователями
22.09.2020 17:09
Відповісти
Максим Аведенко
0
станет,когда перестанут пользоваться))
22.09.2020 00:28
Відповісти

Останні ролики на YouTube