Огляд Xiaomi 11T - глобальна робота над помилками

28.09.2021 40476 1

Характеристики

Комплектація

Дизайн та габарити

Екран

Продуктивність та стабільність роботи

Камери та якість фото

Комунікації

Батарея та час автономної роботи

Ціна

Підсумки

15 вересня у Сяомі відбулася чергова презентація, під час якої показали лінійку молодших флагманів 11Т та планшет Pad 5. Зрозуміло, ми не могли пропустити цю подію. Кожна новинка була ретельно вивчена та протестована. Героєм саме цього огляду є Xiaomi 11T – базовий та середньорівневий смартфон із представленої лінійки. Сідайте зручніше і продовжуйте читати, щоб дізнатися все про представлений телефон. Обіцяємо - нудно не буде, оскільки модель вийшла досить суперечливою і нам точно є що обговорити.

Технічні характеристики


Діагональ дисплея

6,67″

Матриця

AMOLED

Розширення екрану

1080x2400 пікселів (Full HD+)

Додаткові параметри екрану

Частота оновлення екрану 120 Гц, пікова яскравість 1000 ніт, розпізнавання 1 мільярда кольорів

Габарити

164,1x76,9x8,8 мм, вага 203 р.

Матеріал корпуса

Скло + пластикові рамки

Кольори корпусу

Moonlight White (Місячний білий), Celestial Blue (Небесно-блакитний), Meteorite Gray (метеоритний сірий)

Процесор

6-нанометровий MediaTek Dimensity 1200 5G

Відеоприскорювач

Mali-G77 MC9

Ядра

Одне ядро Cortex-A78 з тактовою частотою 3,0 ГГц, три ядра Cortex-A78 з тактовою частотою 2,6 ГГц та чотири ядра

Програмне забезпечення

Android 11, MIUI 12.5

Варіанти пам'яті

8/128 ГБ та 8/256 ГБ

Основна камера

108 Мп (діафрагма f/1.8, розмір пікселя 0.7µm) + 8 Мп (ультраширокий об'єктив, діафрагма f/2.2, кут огляду 120˚, розмір пікселя 1.12µm) + 5 Мп (телемакро, діафрагма f/2).

Фронтальна камера

16 Мп (діафрагма f/2.5, розмір пікселя 1.0µm)

Технології

NFC, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, ІЧ-порт, GPS

Акумулятор

5000 мАг, швидка 67-ватна зарядка

Ціна

$500 (8/126 ГБ) та $549 (8/256 ГБ)

За характеристиками Xiaomi 11T все чудово. Тішить процесор від МедіаТек, оскільки не буде такого дикого нагріву, як із Драконом. Камера теж має бути флагманською, судячи з параметрів. Ще з цікавого є швидка зарядка на 67 Ватт, що обіцяє повністю підживити акумулятор за 36 хвилин. Давайте розбиратися, чи гарний новий смартфон.

Комплектація

У комплектації немає нічого цікавого. Вона така сама, як у інших телефонів від Сяомі. Покупці отримують мобільний пристрій, кабель USB Type-C, силіконовий чохол і блок живлення на 67 Вт. Коробка теж звичайнісінька: білого кольору, з великою цифрою 11 посередині. Загалом, все стандартно та звично. Рухаємось далі.


Дизайн та габарити


Xiaomi 11T на вигляд абсолютно не відрізняється від версії PRO. Дизайн мінімальний, з невеликим модулем фронтальної камери по центру. Задня кришка повністю виконана зі скла, а ось алюмінієві рамки. Це цілком очікувана картина, адже не будуть виробники оснащувати смартфон вартістю 400 доларів пластиковим корпусом. Колірні рішення прості, але стильні – сірий (начебто з невеликими потертостями), білий та світло-блакитний. Одне слово, класика.

Габарити складають 164,1 x76, 9x8, 8 мм з вагою 203 грама. Сяомі 11Т трохи товщі, ніж Poco F3 . Швидше за все це пов'язано з технологією швидкої зарядки, адже вона займає достатньо місця під корпусом. Аудіоджека, як і раніше, немає, і це відразу жирний мінус. Ясна річ, що у 2021 році справжнім трендом є TWS-гарнітури, але старі добрі дротові навушники ще ніхто не скасовував. Перехідник у комплект не поклали, тому доведеться докуповувати його окремо (якщо він потрібен, звичайно). Чого ще не вистачає у 11Т? Правильно, слоти для картки пам'яті. Особливо враховуючи, що максимальний обсяг внутрішнього сховища лише на 256 ГБ. Версія на 512 ГБ точно не завадила б. Сканер відбитків знаходиться збоку. І зручно, і не так дорого, як підекранна технологія. Хоча куди ще дорожче, адже ціну на Сяомі 11Т і так загнули. Але про це згодом.


Екран


Дисплей Сяомі 11Т гарної якості. Знову ж таки, він нічим не відрізняється від 11Т Про і Поко Ф3. У нас тут AMOLED-матриця з роздільною здатністю Full HD+. Діагональ екрану складає 6,67 дюймів. Під дисплей відводиться 85,1% усієї передньої панелі. Додаткові плюшки мають підтримку режиму HDR10+. Екран оновлюється з частотою 120 Гц, що цілком очікувано. Xiaomi 11T захищений загартованим склом Corning Gorilla Glass Victus. За словами виробника, це скло здатне вберегти телефон від усіх механічних пошкоджень. Звичайно ж, ця заява перебільшена, тому радимо акуратно поводитися з пристроєм. Насамперед, через скляний корпус. До речі, в 11Т використовується стандарт IP53, що забезпечує захист від бризок та пилу.

Повернемося до екрану. Користуватися смартфоном на вулиці комфортно завдяки піковій яскравості в 1000 ниток. Передача кольору більш-менш правильна, до кутів огляду претензій немає. Хоч смартфон і оснащений омоледом, рівень ШІМу в межах норми. У цьому ви можете переконатися, переглянувши наведені нижче параметри. Спочатку йде рівень яскравості, потім ШІМ.

  • 100% - 9%
  • 75% - 9%
  • 50% – 10%
  • 25% – 10%
  • 15% – 11%
  • 5% - 29%
  • 0% - 11%

Якщо не знаєте, як працює ШІМ і що це взагалі таке, запрошуємо до окремої статті , де все описано максимально докладно та зрозуміло. Якщо коротко: чим нижча яскравість дисплея, тим вищий рівень ШІМу. А чим вище ШІМ, тим сильніше ви відчуватимете дискомфорт. У багатьох людей очі болять вже при пульсації 20%.


Продуктивність та стабільність роботи

Повільно, але впевнено ми підбираємось до «начинки» Xiaomi 11T. Нас зустрічає процесор від MediaTek Dimensity 1200 5G. Це флагманський чіп, який має круто показати себе в іграх. Наша команда протестувала новинку у таких вимогливих іграшках, як Shadowgun Legends та Genshin Impact. У першій грі отримуємо 60 FPS - відмінний результат, адже просідань практично не було і кількість кадрів трималася на одному рівні. У Геншині показник знизився до стабільного 41 FPS, що також непогано. Щодо нагрівання все менш райдужно: корпус періодично нагрівався до 50°C. Але, погодьтеся, що це все одно краще, ніж у флагманських процесорів Snapdragon, які під час активної гри перетворюються на розпечену грубку.


Робота MIUI 12.5 теж загалом залишила приємні враження. 11Т працює плавно, без серйозних зависань та лагів. Іноді були дрібні гальмування, але з ними можна змиритися. Адже ми всі знаємо, що смартфони Сяомі далекі від стабільного функціонування, особливо на старті продажів.


Багато хто з вас напевно хоче знати, як працює датчик наближення. Особливо після «сенсаційної» новини про те, що лінійка 11Т повністю позбавилася проблем із датчиком завдяки технології AI Virtual Smart Sensor TM. Не знаю, яка особлива технологія там використовується, але практично чудес не сталося. Датчик наближення у Xiaomi 11T, як і раніше, глючить. Не так сильно, як у Redmi Note 10 Pro, Poco F3 та Mi 11i, що вже є прогресом для Сяомі. Але якщо ви очікували супер точні спрацювання датчика наближення - поспішаємо розчарувати вас.


Камери та якість фото

Відкинемо технічні параметри і одразу розповімо, як насправді фотографує Сяомі 11Т. Щоб вам було зрозуміліше, будемо порівнювати все з тим же Poco F3. Отже, у легких умовах смартфони справляються практично однаково. 11Т виграє тільки в частині макро об'єктива та деталізації в ультраширику. Під час нічної зйомки новинка теж особливо не виділяється. Більше того, вона помітно червоніє порівняно з Поко. Деталізація на селфі краще у Poco F3, а 11T може похвалитися більш точним кольором.


Xiaomi 11T пише відео в максимальній якості 4K @ 30fps. У суперника це лише 1080p. Але суттєвої різниці немає, хіба що у 11Т краще шумодав при запису відео. Загалом новинка навіть розчарувала своєю камерою. Враховуючи, що головний модуль на 108 Мп, ми очікували на повну перемогу над Поко Ф3, у якого всього лише 48 Мп. То чи є сенс переплачувати за камеру, яка краща лише на папері? Велике питання. Насамкінець підкинемо ще один камінь у город новинки – оптичної стабілізації немає.


Комунікації

На цьому пункті довго зупинятись не будемо, оскільки тут немає нічого нового. Xiaomi 11T отримав Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, інфрачервоний порт та підтримку 5G. Мережа ловить чудово. За стереодинаміки хочеться поставити окремий плюс, оскільки звук реально крутий. Віброматор непоганий, такий самий, як у Поко Ф3.


Батарея та час автономної роботи

Сяомі 11Т оснащений акумулятором на 5000 мАг. Велику роль грає енергоефективність процесора. У тесті смартфон протримався аж 10 годин. Це відмінний результат, якщо порівнювати з Про-версією, у якої час автономної роботи складає всього 8 годин. До 67-ватної зарядки питань немає: вона реально заряджає телефон із 0% до 100% за 36-40 хвилин. Сподіватимемося, що така швидка зарядка не вгробить акумулятор.


Ціна

І ось тут розкривається суттєвий мінус Сяомі 11Т – дуже завищена ціна. Під час розпродажу 23.09 базова версія на 8/126 ГБ коштувала 399 доларів (з урахуванням промокоду та купона), варіант з 256 ГБ – на 50 доларів дорожче. Після розпродажу вартість зросте на 100 доларів. Разом отримуємо $500 (8/126 ГБ) та $549 (8/256 ГБ).

Купити Xiaomi 11T на AliExpress


Підсумки

Xiaomi, правда, постаралися і випустила цілком непоганий смартфон. Якби його вартість не перевищувала 400 доларів, це точно був би хіт продажів. Але віддавати 500 доларів - це занадто, адже Poco F3, який знаходиться приблизно на одному рівні з 11Т за всіма параметрами, коштує, на хвилиночку, трохи дорожче за 300 доларів. На виправдання новинки варто сказати, що за обіцянками виробника вона три роки отримуватиме нові версії Андроїда і чотири роки – патчі безпеки. Упевнені, що для багатьох це дуже важливо, і вони готові переплатити. В іншому ж Xiaomi 11T нічим не кращий за конкурентів.


Плюси :

  • Енергоефективний процесор.
  • Хороша продуктивність у іграх.
  • Круті стереодинаміки.
  • Швидке заряджання на 67 Вт.
  • Довгий час автономної роботи.
  • Привабливі скляний корпус.
  • Низький рівень ШІМу.
  • Обіцяна підтримка протягом 3-4 років.

Мінуси :

  • Камера не виправдала очікувань.
  • Підвищена вартість.
  • Нагрів в іграх, хоч і не сильний.

Залишайте у коментарі свою думку про Xiaomi 11T і не забудьте подивитися відеоогляд!


Автор: Алина Никитина Дата публікації: 28.09.2021
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Дмитренко Александр
6
Здравствуйте, объясните почему при замерах ШИМ Вы НЕ замеряете частоту пульсаций (pwm)? Ведь еще важна частота самих импульсов, согласно норм, безлопастной считается частота мерцаний выше 300Гц (с коэффициентом 10, 15 или 20% в зависимости от условий).

Например частота ШИМ у Mi 11 Lite 4G- 373Гц, а у Samsung Galaxy A52- 183,8Гц. И там и там процент ШИМа дикий, но влияние частоты мерцания на человека разное!!
16.10.2021 23:35
Відповісти

Останні ролики на YouTube