Аналітики переглядають прогноз світового ринку смартфонів за 2020 рік

07.09.2020 2776 0

Ринок смартфонів обвалиться, але не так різко, як очікувалося раніше

Найбільші вендори хоробріють і говорять про те, що у них все добре і продаж смартфонів відновлюється. Але пандемія COVID-19 та криза не відступають. Розраховувати на бурхливе відновлення продажів не доводиться, спад затягнеться. Аналітики почали переглядати свої прогнози на 2020 рік. Щоправда, тепер вони виглядають оптимістичнішими за колишні.

Читати також: Інсайдер злив офіційний промо-ролик Sony Xperia 5 II

Фахівці компанії Strategy Analytics очікують, що нинішній рік стане одним з найважчих смартфонів на ринку, буде зафіксований серйозний спад. Причини загальновідомі: коронавірус, карантинні обмеження та, як наслідок, криза. За їхніми прогнозами, спад у порівнянні з минулим роком становитиме 11% і світові постачання смартфонів будуть на рівні 1,26 млрд одиниць. Раніше аналітики очікували, що спад становитиме 15,6%. Скоригувати прогноз дозволило поступове відновлення попиту на мобільні пристрої на низці ринків. Зокрема, йдеться про США, Індію та Європу.

Спостерігачі очікують, що зростання ринку смартфонів відбудеться у 2021 році та у 2022 році вдасться досягти рівня поставок за 2019 рік. Сприяє цьому збільшення попиту на 5G-мобільники, а також зниження цін на пристрої з підтримкою мереж п'ятого покоління. Очікується, що приріст буде на рівні 9% і постачання трубок наступного року в кількісному вираженні становитимуть 1,4 млрд. одиниць.

Читати також: Торішній Motorola G7 Power отримав стабільну версію Android 10 по всьому світу

Лідерство збереже за собою Samsung та зможе контролювати 21% частки ринку. На другому місці опиниться Apple із часткою 15,3%, а замкне трійку лідерів Huawei.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: gizmochina

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 07.09.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube