Огляд OnePlus Pad. Це Ipad на Android!

19.08.2023 6824 2

Вітаємо вас, друзі! Коли в далекому 2013 році колишній директор ОРРО Пітер Лау створив нову компанію, ніхто навіть подумати не міг, що через 10 років вони випустять на ринок такого монстра. Адже те що потрапило до нас на огляд - це справжній скарб і діамант, на якому видніються руки майстра, який займався його огранкою.

 

Тому що для досягнення такого результату недостатньо просто вкласти деталі найвищої якості і сподіватись, що все запрацює (що ми вже неодноразово бачили в наших оглядах). Потрібно ще й все це вдало поєднати в один єдиний механізм.  Цей планшет - це спростування вислову «Перший млинець нанівець», бо тут з першого разу було влучання в «десятку». Та чи так це насправді? Пропонуємо дізнатись це з сьогоднішнього огляду.

Чи дійсно це найкращий планшет 2023?

Технічні характеристики

Коробка

Зовнішній вигляд

Екран

Програмне забезпечення

Продуктивність

Камера

Час роботи та заядка

Ціна та висновки

Відеоогляд

 

Технічні характеристики

 

Параметр

OnePlus Pad

Матриця:

IPS

Діагональ екрану:

11.61 дюйма, 411,3 см2

Співвідношення площі екрана до корпусу ≈ 84,2%

Роздільна здатність екрану:

2000 x 2800 пікселів

Інші параметри дисплея:

Частота розгортки – 144 Гц, пікова яскравість – 500 ніт, щільність пікселів – 296 ppi

Операційна система:

Android 13, OxygenOS 13.1

Процесор:

4-нанометровий Mediatek MT6983 Dimensity 9000

Кількість ядер:

Одне ядро Cortex-X2 із тактовою частотою 3.05 ГГц + три ядра Cortex-A710 із тактовою частотою 2.85 ГГц + чотири ядра Cortex-A510 із тактовою частотою 1.80 ГГц.

Графічний прискорювач:

Mali-G710 MC10

Варіанти пам’яті:

8/128Гб, 12/256 Гб,

Основна камера:

Головний модуль: роздільна здатність 13 Мп, діафрагма f/2.2, сенсор 23mm.

Запис відео:  4K@30fps, 1080@30fps,

Електронна стабілізація зображення gyro-EIS.

Фронтальна камера:

Роздільна здатність 8 Мп, діафрагма f/2.3, розмір матриці 1/4", розмір пікселя 1.12.µm

Запис відео: 1080p@30fps

Комунікації:

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, Bluetooth 5.3, навігаційні служби GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, USB Type-C 2.0.

Звук:

Стерео

Акумулятор:

9510 мАг, незнімний

Потужність зарядки:

67 Вт

Розміри:

258 x 189.4 x 6.5 мм

Вага:

552 г

Матеріали корпусу:

Алюмінієва задня кришка,

пластиковий каркас

Кольори:

Зелений (Halo Green)

Тести продуктивності:

AnTuTu: 859019 (v9)
GeekBench: 3158 (v5.1)
GFXBench: 28fps (ES 3.1 onscreen)

Ціна

500 EUR

 

 

Коробка

 

До нас на огляд потрапила глобальна версія планшета, яка призначена для ринку Англії. Коробка виконана в червоно-білих кольорах і з якісного матеріалу, стандартна і «без родзинки». До складу, окрім самого планшета входять:  блок живлення потужністю 67 Ватів, (до якого, щоправда, потрібен перехідник, щоб мати можливість підключити його до наших розеток.

 

 

USB кабель  та інструкція. І відразу ж перша прикрість – відсутність хоча б якоїсь захисної плівки, що в випадку з цією моделлю несе в собі складнощі, оскільки відшукати її доволі складно, а в випадку вдалої пошукової операції потрібно буде ще й заплатити чимало.

 



 

Коробка та її вміст стандартні, все що потрібно є в комплекті. Не вистачає лише якогось захисту екрану в комплекті.

 

Зовнішній вигляд

 

Насамперед привертає увагу  величезна камера на задній стінці, яка схожа на «око Саурона», Циклопа чи того одноокого посіпаку з однойменного мультфільму. Розташування цієї камери має як плюси, так і мінуси. Плюс – це симетрія, якої досягнуто завдяки розташуванню камери не збоку, а саме по центрі. Тепер куди дивиться планшет, туди ж вдивляється і камера, а не трішки вище і збоку.

 

 

 

А мінус пов’язаний з цим самим розташуванням, адже коли ви будете тримати планшет вертикально, то, ймовірно, будете затуляти камеру рукою. А це тягне за собою ще одну прикрість – забруднена пальцями камера, яка буде вимагати постійного очищення.

 

 

Корпус цього девайсу майже повністю суцільно-металевий, що без сумніву вплинуло на вагу.  Усі кути та сторони планшета заокруглені, зі своєю унікальною структурою, яка нам ще не зустрічалась в попередніх оглядах. Проте, відбитки пальців дуже легко залишаються, а через специфічну структуру матеріалу, витерти їх - те ще завдання.

 

 

 

Вирізняється також пластмасова рамка по всій тильній панелі. Здається, ніби виробник хотів зекономити на матеріалі, але ні. Ця пластмасова вставка виконує ще і практичну функцію, адже в планшеті присутній GPS та Wi-Fi, антени від яких виводяться саме сюди.

 

 

Немає слота ані для  SIM-карти (через що немає доступу до 4G чи 5G),  ані для карт пам’яті, що без сумніву є великим мінусом, попри наявність версій на 128 і 256 Гб. Тож про мобільний інтернет можна забути, хіба що бігати в пошуках Wi-fi по парках і кафе.

 

 

Планшет має 4 якісних і гучних мультимедійних динаміків з підтримкою Dolby Atmos. Нещодавно ми розповідали вам про Xiaomi Pad 6, в якого теж 4 динаміки і звук там класний, так-от тут звук набагато краще. Це звісно не різниця як між мерседесом і каретою, але вона все ж відчутна. Краще не підіймати гучність вище 80%, бо лиш в такому випадку звук чистий і на 100% принесе задоволення слухачу.

 

 

Ще маємо місце для заряджання фірмового стилуса (на жаль без самого стилуса). Відразу хотілося б попередити, що знайти хоча б якісь фірмові аксесуари для нього всередині нашої країни, це завдання не з найлегших.

 

 

В нижній частині корпусу є відповідний smart connector для чохла-клавіатури, але з його пошуком в нашій країні будуть проблеми, хоча слід зауважити, що в порівнянні з вже згаданим Xiaomi Pad 6 тут є Trackpad, але немає підсвітки клавіатури.

 

Сканер відбитків пальців тут теж відсутній, тож для розблокування слід буде використовувати фронтальну камеру або свайп.

 

 

Оригінальний зовнішній вигляд, суцільно-металевий корпус, якісні динаміки та smart connector – це звичайно плюси, але і мінусів тут досхочу – відсутність слота для  SIM карти, чи для карт пам’яті; на поверхні задньої кришки залишаються відбитки пальців; складність в пошуку додаткових аксесуарів. Негативу також додає наявність лише одного кольору, а саме  зеленого. Тут хотілося б трішки різноманіття.

 



 

Екран

 

Перше про що слід сказати – це  рамки навколо екрану, їх наявність обґрунтовується, що це своєрідний захист проти ненавмисних натискань по екрані, під час тримання його в руках.

Одне маленьке зауваження до заокруглених кутів, через них може втрачатись частина контенту.

 

 

 

Діагональ 11,6 дюйма, матриця -  IPS, роздільна здатність 2000 на 2800 крапок, підтримка DOLBY VISION та HDR 10+, також заявлена частота розгортки 144 Гц, (та побачити її можна лише у браузері Google Chrome, і ніде налаштувати не можна). Складається враження, що виробник має монополію на використання цієї частоти, і лиш він вирішує де вона вмикається).

 

 

Максимальна яскравість 500 ніт, хоча реально ми витягли десь 420 ніт. Для домашнього чи офісного користування цього більш ніж достатньо, проте тут треба зауважити, що максимальна яскравість в IPS і Super Amoled матриць дещо різниться між собою, а це робить використання цього планшету на природі не надто комфортним.

 

 

 

Співвідношення сторін екрана 7 до 5, що нагадує нам 4 до 3 в Ipad. Воно підходить для серфінгу в інтернеті, соціальних мереж та листування, але при перегляді фільмів зверху і знизу нас протягом всього сеансу будуть супроводжувати чорні смуги. Хоча в порівнянні з вже згаданим конкурентом площа відображення у нашого піддослідного все одно більша.

 

 

 

Кольоропередача не викликає жодних питань, а очевидним плюсом є можливість її налаштування під себе. Цим нам дозволяють зробити його ще більш унікальним для кожного.

 

 

Екран цього планшета доволі якісний, мінусом можна назвати матрицю, яка не дозволяє комфортно користуватись ним на природі, проте кольоропередавання та можливість її персоналізувати під себе мимоволі викликає прихильність до цієї моделі.

 

Програмне забезпечення.

 

Операційна система – це OxygenOS 13.1 адаптована під планшети. І якщо дивитися на стандартні значки меню, шторку повідомлень та налаштування – це виглядає непогано, плюс нам дозволяють обрати один з двох варіантів робочого столу. Обрати можна окреме меню з усіма додатками, що викликається свайпом знизу, як на чистому Android для планшетів, або така собі карусель, як на Ipad.

 

 

Наявний тут також Google discover, що викликається свайпом зліва (в нашому випадку був помітний легкий мікрофріз), що дозволяє зручно переглядати новини. Всі ці стандартні додатки адаптовано під даний формат і це приємно оку.

 

 

 

Проте зі сторонніми додатками є проблеми. Деякі безболісно переглядаються в альбомній орієнтації, а деякі, навпаки, в портретній.  Часом додатки не мають в собі адаптації під зміну орієнтації екрана, і при швидкому переході з одного додатку в інший потрібно буде крутити планшетом.

 

 

 

А ось і несподіванки від компанії – можливість розділення екрана, провівши зверху вниз двома пальцями, та не всі додатки підтримують цю функцію.

Гнучкі вікна, які дозволяють відкривати програми в невеличкому плаваючому вікні, яке згодом можна згорнути, (ця функція теж співпрацює не з усіма додатками). Подвійні вікна,  тобто можливість відкривати один і той же додаток двічі.

 

 

 

Є можливість налаштувати розмір дисплея в тих додатках які не підтримують повноекранний альбомний режим.

Функція multi screen connect, що за умови встановленої на телефоні OxygenOS 13.1 дозволяє синхронізувати вміст між двома цими гаджетами (наприклад, з метою використання буфера обміну). Для цього потрібно просто зайти на один і той самий обліковий запис OnePlus на обох девайсах.

 

 

 

Проте для роботи дана модель, як і практично всі планшети на Android, не надто підходить.  Краще взяти  Ipad з клавіатурою або ультра бук.

Загалом багато гарних і несподіваних ідей, але не всі з них реалізовані до кінця, що не може дати однозначну позитивну оцінку в цій номінації.

 

Продуктивність

 

Здавалося б, чим може здивувати цей не надто новий процесор? Та запевняємо вас, дочитайте цей розділ до кінця і ви зміните свою думку.

Mediatek MT6983 Dimensity 9000 – це хоч і не найновіший процесор, проте тут 4 нанометри і він є конкурентом Snapdragon 8 Gen 1, а можливо і Snapdragon 8+ Gen 1. Це потужний процесор, який у сукупності з швидкою флагманською пам’яттю, без проблем справляється з усіма найпотужнішими додатками на максимальних налаштуваннях графіки.

 

 

 

І хоч існує думка, що цей процесор дуже гарячий. Хочемо нагадати вам, що ми маємо справу з планшетом, і завдяки більшим габаритам це тепло розсіюється, захищаючи його від перегріву.

Корпус під час користування ставав теплим, проте не гарячим, і жодного дискомфорту це не завдає. Стрес-тест відео чипа теж показує нам стабільну роботу без просідань.

 

 

 

Для любителів ігор на планшетах з Android – це, напевно, найкращий варіант. Нічого кращого за це на ринку ми не знайшли. Всі ігри адаптуються, що робить процес гри зручним і приємним. У всіх інших варіантах краще все ж Ipad.

 

 

Отож процесор, який тут встановлено, з легкістю справляється з усіма іграми, що робить його одним з кращих варіантів на ринку в цій категорії.

 

Камера

 

А зараз у кожного, напевно, промайнула думка: «Камера в планшетах потрібна або для краси, або ж для розмов по відеозв'язку», але не в цьому випадку. Основна камера може нам подарувати світлини з дуже хорошою якістю.

 

Якщо ви не професійний фотограф і хочете просто пофотографувати для себе, то якістю ви швидше за все будете задоволені.

 

 

 

Що стосується відео – то тут все ще більш оптимістично, адже є можливість фільмування в 4К, щоправда, при 30 кадрах на секунду і без електронної стабілізації.

Фронтальна камера - 8 мп з можливістю знімання відео FULL HD, 30 кадрів на секунду. Чого для розмов по відеозв’язку більш ніж достатньо.

 

 

 

В цілому камера цього девайсу нас здивувала, адже ми звикли що камера в планшетах існує лише «для краси», але тут апарат що дозволяє зафіксувати момент, і переглядати його з задоволенням.

 

Час роботи та зарядка

 

Більшість людей подумає, що через надпотужний процесор заряд буде триматись не надто довго, проте і тут «чарівники з піднебесної» зуміли знайти вихід з ситуації, і дана модель демонструє результат кращий ніж у вже згаданого конкурента.

 

Ще однією приємною несподіванкою є швидка зарядка 67 Ватів. Акумулятор місткістю 9510 мАгод, заряджається на 50% за 30 хв і на 100% за 78 хв, що є без сумніву найкращим результатом серед усіх наявних на ринку моделей: Ipad, Xiaomi Pad 6 та Iphone 14.

 

 

 

Щодо часу роботи: якщо ви будете переглядати відео офлайн – це 13 годин, серфінг сторінок – 13,5 годин, під час гри Gengen Impact за годину гри розрядка становила 22%. За добу без використання втрачає 2 – 3%.

 

 

Жодних претензій до акумулятора не знайти, навіть за сильного бажання. Довгий час життя та швидка зарядка роблять його якісно кращим поміж конкурентами.

 

Ціна висновки

 

Офіційна ціна – близько 500 доларів. В Україні ціна без жодних додаткових аксесуарів сягає 18 500 грн.

 

Якщо ж ви вибираєте між цим планшетом, і наприклад Xiaomi Pad 6, наша порада доплатити й обрати саме цю модель, адже вона виграє в більшості номінацій. Проте слід пам’ятати, що ця модель краще буде використовуватись як мультимедійний пристрій, ніж як робочий планшет.

 

Тож чи дійсно це діамант? Так, але на жаль, під час його обробки майстром було допущено кілька недоробок: немає сенсора відбитків; без підтримки Sim-карт; 144 Гц майже ніде немає.

 

Але у всьому іншому це дійсно якісно оброблений алмаз, на гранях якого видніються плюси, які ми з вами отримаємо, придбавши його: дизайн, дисплей, динаміки, основна камера, акумулятор, швидка зарядка та наявність GPS.

 

 



 

Відеоогляд

 

Автор: Богдан Мандзій Дата публікації: 19.08.2023
Коментарі
Всього коментарів: 2
 
Вик
0
Нет адаптера в комплекте. Даже места в коробке для него не предусмотрено(
29.09.2023 14:22
Відповісти
AQUADISCO
0
Люблю OP. Верю, что планшет хороший. Но вот этот дизайн сзади, просто рвотный рефлекс вызывают. Извините.
21.08.2023 21:34
Відповісти

Останні ролики на YouTube