Oppo Air Glass: смарт-дисплей перед очима

14.12.2021 2231 0

OPPO Air Glass відкриває світ допоміжної реальності

У Китаї відбувається виставка досягнень Oppo - Inno Day 2021. Крім першого чіпа власної розробки MariSilicon X компанія анонсувала окуляри «допоміжної реальності» Air Glass, які дозволять користувачам отримувати актуальні дані в реальному часі на льоту.

Ще в 2019 році Oppo показала AR Glass та їх удосконалену версію через рік. Але Air Glass – це нова технологія та пропонує інший підхід. Вони допоможуть, щоб перед очима був розпорядок дня та список покупок, запропонують покрокову навігацію, дозволять відстежувати стан здоров'я в реальному часі та повідомлять про погоду за вікном. Функція телесуфлера дозволяє користувачеві вимовляти промову, що він збирається вимовити, у свого зору, що корисно для публічних виставок. Перекладач зі свого боку переведе мову співрозмовника та покаже тест на окулярах.

Компанія описує Oppo Air Glass як проекційний дисплей, який за потреби прикріплюється до оправ з лінзами. Важать окуляри 30 грамів, що, як сподівається Oppo, буде достатньо, щоб не було дискомфорту від їхнього носіння. В основі розумного гаджета лежить чіпсет Snapdragon Wear 4100 та спеціальний компактний мікропроектор Spark, що складається зі світлодіодів Micro LED зі скляною лінзою із п'яти шарів.

Oppo стверджує, що проектор забезпечує пікову яскравість в три мільйони ниток, передаючи візуальну інформацію на два шари сапфірового скла, вбудованого в окуляри. Користувачі можуть управляти Air Glass за допомогою жестів, дотиків або голосових команд. Автономність смарт-окулярів складе три години з увімкненим дисплеєм, а в режимі очікування вони проживуть 20 годин.

Сам проектор отримав корпус із металу CNC та скляний модуль для відведення тепла. Oppo створила програму Smart Glass на Android і Oppo Watch для управління Air Glass, а також є плани створення відкритого SDK для розробників. Смарт-окуляри можна буде придбати лише у Китаї у чорному чи білому кольорах у першому кварталі 2022 року. Ціна не оголошена та за межі Піднебесної вони не вийдуть.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: theverge

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 14.12.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube