Офіційна причина падіння Facebook, Instagram та WhatsApp названа

05.10.2021 2744 1

Сервіси заробили, але осад залишився

Вчора впали Facebook, Instagram та WhatsApp . Сервіси лежали близько шостої години і це був наймасштабніший збій за всю історію Facebook, що торкнувся всього світу. Звичайно, неможливість спілкуватися в месенджерах змусила людей шукати альтернативу і знайшлося чимало тих, хто побачив її в особі Telegram. Теорій на тему того, що сталося з Facebook, було безліч, а найпопулярнішим припущенням стало оновлення маршрутизаторів, яке призвело до падіння DNS-запису.

Зрештою компанії вдалося вирішити проблему, і вона озвучила причину, через яку впали соціальні мережі:

«Наші інженери дізналися, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, що перервали цей зв'язок. Це порушення мережного трафіку справило каскадний вплив на способи зв'язку наших центрів обробки даних, внаслідок чого наші послуги було зупинено.»

Facebook запевняє, що дані користувачів залишилися цілими та неушкодженими через збій. Компанія намагається переконати всіх, що ніякої кібератаки чи злому не було, конфіденційність інформації не була порушена. Самій Facebook доведеться зробити серйозні висновки через те, що сталося.

У компанії сталася масштабна криза і їй доведеться переглянути роботу компанії в усіх напрямках, щоб не допустити повторення того, що сталося.

Але головна втрата – втрата довіри та відтік користувачів. Збій, що стався, став подарунком для конкурентів, адже знайдеться чимало тих, хто відвернеться від Facebook і перейде на альтернативні сервіси.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: androidauthority

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 05.10.2021
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
nuraddin rozmetov
0
Давно пора.
05.10.2021 19:40
Відповісти

Останні ролики на YouTube