Дональд Трамп вирішив продовжити період прийняття рішення щодо TikTok

15.08.2020 2432 0

Президент США Дональд Трамп підписав указ, який дає TikTok 90 днів на вирішення питання із продажем їхніх американських активів.


 

Питання з китайською соцмережею TikTok тягнеться вже, за відчуттями, кілька років, і все ніяк не може дійти консенсусу. Незважаючи на активні переговори Microsoft із власником TikTok, ByteDance, китайська компанія досі не може дати точної відповіді. Для того, щоб дати компанії час на обмірковування цієї ситуації, президент США збільшив термін ухвалення рішення з 45 до 90 днів.

 

Спочатку TikTok мав крайній термін - 20 вересня, зараз наказ діятиме до 12 листопада.

Читати також: Microsoft таки дозволили купити TikTok. Справа за малим - на угоду повинні погодитися китайці

 

Цей указ також зобов'язує ByteDance знищити всі зібрані з американських користувачів дані TikTok та звітувати перед Комітетом з іноземних інвестицій США, як тільки дані будуть знищені. ByteDance також зобов'язаний знищити всі дані, зібрані з додатка-попередника TikTok Musical.ly. Початковий указ з 45-денним терміном не включав ці вимоги.


 

Головним претендентом на покупку TikTok досі залишається Microsoft. Нещодавно її засновник та співзасновник Білл Гейтс назвав потенційну угоду «отруєною чашею». Twitter також був зацікавлений у угоді , але, швидше за все, не зможе надати необхідну суму.

Читати також: Тримайся, TikTok. Про своє бажання купити сервіс тепер заявив і Twitter

 

Невідомо, як нова постанова влади вплине на потенційний продаж, але Microsoft заявила, що очікує на завершення переговорів «не пізніше 15 вересня 2020 року».


Джерело: Gizmodo

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 15.08.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube