Mi Air Charge - бездротова зарядка для цілої кімнати. Як Xiaomi це зробили?

29.01.2021 2912 2

Представлена нова технологія Mi Air Charge для заряджання повітря від Xiaomi

Сьогодні компанія Xiaomi представила нам корисну інновацію. Китайський виробник анонсував пристрій, здатний повітрям заряджати відразу кілька гаджетів, що знаходяться в одній кімнаті. Йдеться про віддалену зарядку, без потреби тримати смартфон на поверхні зарядної станції.

Стверджується, що в майбутньому нам буде досить просто перебувати в одному приміщенні і займатися своїми справами – грати на смартфоні, читати, дивитися відео. Паралельно з цим завдяки цій технології наш гаджет буде заряджатися.

Це стане можливим завдяки новій технології формування променя. Зарядна станція не "опромінюватиме" все приміщення, ні. Завдяки спеціальним фазовим антенам (їх всього п'ять) визначатиметься положення пристрою і саме на нього подаватиметься сигнал, здатний заряджати акумулятор. Кількість антен, які передають міліметрові хвилі – 144. Максимальна потужність передачі становить 5 Вт на кожен пристрій.

Звичайно, потрібні спеціальні зміни в конструкції апаратів, для роботи в такій системі. За словами Xiaomi, гаджети, які зможуть підтримувати такий "формат" зарядки, повинні мати два антенних блоки. Перший – на зразок радіомаяка, відповідатиме за визначення у просторі та зв'язок із зарядною станцією при переміщеннях, а другий – приймальний блок антен (всього 14 антен), які приймають посилені хвилі та перетворюють їх на електричну енергію.

Упевнений, що у вас є низка питань до такої технології та її реалізації. Сподіваємось, що незабаром виробник і на них відповість. До кінця ознайомитись із принципом роботи можна у відео , яке опублікували Xiaomi.

Термінів виходу продукту у серійне виробництво поки що не розголошували.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: blog.mi.com

Автор: Макс Ходаковский Дата публікації: 29.01.2021
Коментарі
Всього коментарів: 2
 
Корвегин Михаил
-1
Вопрос к редакции andro-news.com. Почему невозможно поставить палец вверх (лайк) в поддержку Igor “Barlacuda” Ivanov?!
31.01.2021 16:43
Відповісти
Igor “Barlacuda” Ivanov
-1
Ответил на звонок, приложив телефон к уху, противоположному зарядке, и...мозг зарядил заодно! ))
31.01.2021 10:04
Відповісти

Останні ролики на YouTube