Про амбіції Oppo у створенні чіпів розкажуть на наступному тижні

08.12.2021 1731 0

Oppo готується представити NPU-чіп власної розробки

Торгова війна і дефіцит чіпів змусили сильних світу цього замислитися про кремнієвий суверенітет. Усвідомили важливість налагодити випуск своїх процесорів і самі виробники смартфонів, які дедалі активніше почали інвестувати у напівпровідниковий бізнес.

Створити свій чіп хочуть Xiaomi, Vivo та Oppo, але почнуть з малого. Перші дві компанії вже відзначилися випуском свого фірмового процесора обробки зображень, що встигли встановити у свої пристрої. Наступна на черзі – Oppo.

Наступного тижня вона проведе захід Inno Day 2021, присвячений інноваційним розробкам компанії. Серед новинок виявиться незалежний NPU-чіп (нейронний процесор), створений з використанням норм 6-нанометрового техпроцесу. Очікується, що штучний інтелект допоможе покращити якість знімків, створених на камеру смартфонів.

Читати також: Oppo Find X4 і Oppo Find X4 Pro: чого чекати

Нагадаємо, що Oppo створила свою команду для розробки чіпів у 2019 році і вона запланувала протягом 3-х років інвестувати у цей напрямок 50 млрд юанів. Відомо, що у лабораторіях компанії кипить робота над однокристальною системою з кодовим ім'ям Mariana. Про терміни її появи інформації немає.

Сама конференція Inno Day 2021 пройде 14 і 15 грудня, де компанія має представити складний смартфон і телескопічну камеру як основну .

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: weibo

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 08.12.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube