Смартфон Huawei з Harmony OS вийде. Час виходу визначено

07.09.2020 2192 2

2021 року вийде смартфон Huawei c Harmony OS. А ще буде смарт-годинник, планшети, ПК та інші гаджети

Першого серйозного удару по Huawei було завдано у травні минулого року, коли компанію позбавили можливості повноцінно співпрацювати з Google. Було вирішено відібрати сервіси Google, що стали звичними. Але китайці шляхом титанічних зусиль та вливання пристойних засобів запропонували робочу альтернативу Android із GMS – HMS. А ще вони мали намір створити свою операційну систему Harmony OS (Hongmeng OS у Китаї).

Донедавна компанія заявляла, що й не думає про те, щоб випускати смартфони з пропрієтарною операційною системою, у пріоритетах залишався Android з GMS. Але якщо їй не залишать іншого виходу, вона перейде на використання власної операційної системи.

Читати також: Представлений Huawei Y9a: зовнішній блиск від флагманів, чіп від доступних пристроїв

На сьогоднішній момент під управлінням Harmony OS працюють тільки телевізори, але цього року представлять ще й перший смарт-годинник з нею на борту. Крім того, інсайдери готують нас до того, що цього року Huawei випустить високопродуктивні планшети з Hongmeng OS, а також вузькими рамками по периметру дисплея. Можливо, це буде експеримент, де користувачі зможуть перемикатися між двома операційними системами, де вона з них буде твором Huawei.

Відомий інсайдер @RODENT950 також запевняє, що версія HongmengOS 3.0 готова до роботи на мобільних пристроях. І у другій половині наступного року з'явиться такий первісток. Схоже, він знає, про що говорить.

Huawei підтвердила, що 10 вересня стартує конференція для розробників HDC 2020, де представлять нову версію Harmony OS та у її планах швидкий реліз продуктів із нею на борту. А в одному з інтерв'ю глава мобільного підрозділу Huawei Річард Ю заявив, що у майбутньому всі продукти IoT, включаючи ПК, планшети та навіть мобільні пристрої використовуватимуть Harmony OS.

Читати також: Перші подробиці про лінійку Huawei Nova 8

За його словами, смартфон із пропрієтарною операційною системою був готовий давно, але через існуючу угоду з Google компанія змушена відкласти його вихід. Але вже наступного року гаджетів з Harmony OS, включаючи смартфони, побільшає. А ще топ-менеджер компанії заявив, що у майбутньому їхня програмна платформа стане всесвітньою.  

Джерела: phonearena , twitter , myfixguide

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 07.09.2020
Коментарі
Всього коментарів: 2
 
Александр
1
Интересно будет посмотреть.
08.09.2020 18:56
Відповісти
nuraddin rozmetov
1
Молодцы,нечего перед пиндосами спину гнуть.
07.09.2020 13:21
Відповісти

Останні ролики на YouTube