Трафік YouTube пропонують уповільнити на час травневих свят

26.04.2021 3398 3

Щоб Google почала зважати на вимоги Роскомнагляду, можуть тимчасово обмежити трафік YouTube на території РФ.

Нещодавно Роскомнагляд заявив, що YouTube проводить дискримінаційну політику щодо російських ЗМІ. Зокрема, відеохостинг блокує контент, який розповідає про трагічні події у Беслані та про внесок країни у перемогу у Другій світовій війні. У заяві Роскомнагляду сказано, що YouTube блокує ролики, які доносять до глядачів точку зору та інформацію, що «відрізняється від прийнятої на Заході позиції».

Крім того, Роскомнагляд заявляє, що YouTube не видалив майже 6 тис. матеріалів, що містять заклик до екстремізму, дитячу порнографію, контент із суїцидальними настроями та іншою соціально небезпечною інформацією з більш ніж 71 000, виявлених відомством з 2012 року.

Google відкинула всі звинувачення та запевнила, що чітко стежить за дотриманням загальних правил без винятку. А також назвала ринок Росії важливим для себе та готова співпрацювати з регуляторними органами.

Однак, не бажання Google видаляти заборонений та соціально небезпечний контент може стати причиною переслідувань. Один із інструментів впливу – тимчасово уповільнити швидкість роботи YouTube, можливо, на травневі свята. З такою ініціативою виступив голова комісії Ради Федерації з інформаційної політики та взаємодії зі ЗМІ Олексій Пушков.

На його думку, такий крок стане відмінною профілактикою і змусить відеохостинг зважати на вимоги Роскомнагляду. "Це могло б відіграти протверезну роль щодо мережевої компанії", - заявив Олексій Пушков. За його словами, політика Google щодо російських ресурсів є «навмисною і є демонстрацією політичної цензури».

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: тасс

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 26.04.2021
Коментарі
Всього коментарів: 3
 
Снегирев Денис
0
У нас тоже самое в европейском Сомали происходит. И ничего, все молчат)))
27.04.2021 11:59
Відповісти
al bis
0
ой як выдатна )
27.04.2021 06:28
Відповісти
feel_ton ?
0
Google смалить вату і це добре
26.04.2021 23:15
Відповісти

Останні ролики на YouTube