Пішла епоха: Toshiba вирішили припинити виробництво ноутбуків

10.08.2020 1860 0

Зізнайтеся, японська продукція досі носить для багатьох із вас ореол відмінної та довговічної якості. Автомобілі, побутова техніка, та все що завгодно - багато хто готовий навіть переплачувати за умовний ноутбук від Sony (коли вони ще повсюдно були доступні, звичайно ж), тому що хочуть відчути, що у них в руках "річ".


 

Однією з таких компаній колись була Toshiba. А тепер компанія поповнює ряди японських техно-гігантів, що вийшли з індустрії ПК. Видання Gizmodo повідомляє, що Toshiba тихо продала свою частку виробництва ноутбуків компанії Sharp, офіційно залишивши бізнес з виробництва ноутбуків.

Читати також: Samsung представив новий ноутбук з цікавим процесором від Intel

 

Вже кілька років Toshiba не показувала помітних результатів продажу ноутбуків, а в 2018 Sharp викупила більшу частину акції компанії,

 

Компанія була піонером у галузі портативних комп'ютерів. Модель T1100 1985 вважається першим доступним на ринку ноутбуком. Toshiba процвітала у 1990-х та 2000-х роках завдяки своїм лінійкам Satellite, Portégé та Qosmio.


Під захід сонця компанії Toshiba випускала ноутбуки під брендом "Dynabook"

 

Невідомо, що саме спонукало Toshiba до продажу ноутбучного бізнесу, але здогадатися насправді не дуже складно. Конкуренти в особі Apple, Dell і Lenovo перебили продажі продукції Toshiba, зробивши ставку на виготовлення ультрабуків – згадаємо хоча б MacBook Air. Додамо до цього спаду інтересу покупця до ринку ПК, і все стає на свої місця – Toshiba зіткнулася з жорсткою конкуренцією на ринку.

Читати також: Redmi представила два нових ноутбуки з чіпами Intel 10-го покоління

 

Компанія досі є одним із провідних виробників у таких сегментах, як друк та зберігання даних. Тим не менш, треба визнати, що трохи сумно заставати замовлення епохи.


Джерело: Gizmodo

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 10.08.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube