У Spotify обговорюють можливість переходу подкастів на платну підписку

09.11.2020 1817 0

Для прослуховування подкастів Spotify може ввести підписку

Одним із способів монетизації Spotify у майбутньому може стати перехід на підписну модель прослуховування подкастів. Про це пише ресурс Keddr.com із посиланням на опитувальник інтернет-сервісу потокового аудіо, призначений для проведення ринкових досліджень. У мережу було викладено скріншоти опитувальника, які вказують на те, що Spotify розглядає нові способи заробітку, де, зокрема, вона хоче надати доступ до подкастів підписки.

У перспективі компанія планує запровадити кілька тарифних планів, щомісячна вартість яких варіюватиметься в межах $3—8. Ті, хто вибере найдоступніший пакет, отримають доступ до ексклюзивного контенту та ранній доступ до ряду випусків, але при цьому доведеться миритися з рекламою. Вибравши найдорожчий варіант підписки, користувач буде позбавлений необхідності переглядати рекламні оголошення.

Перевести на підписну модель прослуховування подкастів хочуть у рамках преміальної музичної підписки, чий цінник стартує з позначки $9,99 на місяць. В Україні стати передплатником можна буде за $4,99, але на даний момент доступу до подкастів немає.

Сама Spotify зараз не коментує питання запровадження платної підписки. Більше того, вона заявляє, що вони регулярно проводять подібні опитування, але далеко не всі з них втілюються в життя. Представник компанії заявив, що «нині вони не мають жодних новин про плани на майбутнє».

Читати також: Глава Spotify: «Незабаром ми піднімемо ціни на передплату»

Незважаючи на заяву Spotify, існує ймовірність, що подкасти стануть одним із джерел монетизації. Останні два роки компанія інвестує чималі кошти у подкастінг. Вона навіть придбала низку найбільших творців подкастів, включаючи Gimlet, Parcast та The Ringer. Тому цілком логічно, що компанія захоче відбити вкладені кошти.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: keddr

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 09.11.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube